27 Şubat 2011 Pazar

Cehennemden geçmek;

0 yorum

''Cevat rahatca başa cikilacak kolay bir oyuncu degildi,
ama birlikte cehennem'den gecebileceginiz futbolculardandı..."
Jupp Derwall

Galatasaray'ın şu anki sorunuda bu bence. Derwall'ınde dediği gibi Cevat Prekazi kolay başa çıkılacak bir futbolcu değildi,ama her zaman güvenebileceğiniz,takımda o varsa devamlı umut edeceğiniz bir şeyler var demekti. Ama şimdi herşey tersine döndü.

Hagi'nin elinde böyle oyuncu kalmadı . Galatasaray'da böyle oyuncu kalmadı. Derwall'in deyişiyle; birlikte cehennemden geçeceği oyuncu yok Galatasaray'ın.
Aslında zamanında Galatasaray deyince akla gelirdi bu cümleler. Metin'ler,Cevat'lar,Simovic'ler,Cüneyt'ler,Bülent'ler,Hakan'lar,Arif'ler ve daha saymadığım niceleri..Galatasaray bu demekti bir zamanlar. Galatasaray 'Ruh' demekti.

Şimdi ne değişti peki?Ne oldu Galatasasay'a? Florya'nın kapısından girdiğinizde karşınıza çıkan sararmış UEFA fotoğrafı mıdır Galatasaray'ın ruhu? Ya da daha önce Florya'nın kapısında yazan ''Sizi buraya getiren yeteneğinizdir,burada kalmanızı sağlayacak olan ise karakteriniz olacaktır'' yazısının nerede olduğunu bilmeyişimizden mi kaynaklanır bunlar?
Aslında işin bu noktaya gelmesinin en büyük sebebide bana kalırsa 'Aslanlı yola Galatasaray efsanelerinin değilde,Galatasaray başkanlarının heykeli dikilsin' zihniyetidir.

Ama dediğim gibi buralara gelene kadar neler neler konuşulup tartışılmalı. Kısacası köklü,hemde çok köklü bir değişim gerekiyor.
Antrenöründen yönetimine,futbolcusunudan çaycısına kadar bir değişim...

Dortmund Şampiyon-Şifre:Nuri

0 yorum
Yaklaşık 20 yıl sonra deplasmanda Bayern'i yenmiş Dortmund dün. Ve şampiyonluğu matematiksel olmasada büyük ölçüde garantilediler. Bunda en büyük pay kimin derseniz,Nuri Şahin derim size. En kritik maçlarda,en kritik anlarda ortaya çıkıp takımını sırtladı Nuri. Ve belkide şuan hem Bundes Liga'nın ,hem de Avrupa'nın en iyi orta saha oyuncuları arasına girdi.
Dünkü maçtan sonra ise antrenör Klopp oyuncularla birlikte sevinirken Nuri'nin dirseği Klopp'un gözlüğüne gelmiş ve Jurgen Klopp'un gözünün altında çizikler oluşmuş. Maçın ardından ise Jurgen Klopp yaptığı açıklamada;'Gözlük kırılmaz cinstendi ama Nuri yine de kırmayı başardı' diyerek olaya esprili bir şekilde yaklaşmış.

26 Şubat 2011 Cumartesi

Cenk Tosun

2 yorum
Adam geldi ortalığın tozunu attı. Bizde bu adamı elimizden kaçırdık. Son iki haftadır ikişer golü var Cenk'in,kupadada bizi yıkmıştı hatırlarsanız.Her ne kadar bir Galatasaray'lı olarak bu adamı kaçırdığımıza üzülüp,Adnan Sezgin'e ve diğer tüm yönetim üyelerine sövsemde,bir Türk olarakta o kadar sevindim. Türk Milli takımında oynamak istediğini belirtmiş Cenk. Ve bence Türk milli takımı 'genç' Semihin eline düştüğünden beri forvet bölgesinde oldukça sıkıntılıydı. Bu sıkıntıyı aşabilecek tipte bir oyuncu Cenk. Bi kere güçlü bir yapısı var ama buna rağmen oldukçada süratli ve son derece teknik. Son vuruşları da bir o kadar muazzam Cenk Tosun'un. Topa vurmadan önce nereye,nasıl,hangi açıyla gideceğini biliyor yani.Kısacası bana kalırsa çok faydası olacak ülkemize. Ama bir yandanda 'Ah ulan' diyesi geliyor insanın. 91 doğumlu bu oyuncuyu elimizden kaçırmışızya. Hakikaten 'Ah ulan' !

Rekor

0 yorum

Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Galatasaray tarihinin mağlubiyet rekorunuda kırmış bulunmaktayız. 11.
Artık diyecek hiç bir şey gerçekten yok.Şu şöyleydi,bu böyleydi,şöyleyken böyle oldu demeninde bi anlamı yok çünkü bazı şeyleri bıraktım artık. İnsanın morali alt üst oluyor,yüzü gerçekten gülmüyor arkadaş. İçimdende hiç bir şey yazasım gelmiyor açıkcası. Gençliğimi yediler ulan. Çocukluğumda UEFA kazanıldı hayal meyal hatırlıyorum. Gençliğim Adnan Polat'ın ellerinde çürüdü. Son üç senedir kupa görmeyen gözlerim,Galatasaray'dan bıkmış hale geldi. Yeter ulan,napıyorsanız yapın ama Galatasaray'ımı bana geri verin artık.

Geri dönüş

0 yorum
Biliyorum tükürdüğünü yalamak olacak belkide,ama duramıyor insan yahu. Bir kere bulaştık bu illete,bırakasım gelmiyor.
Kolektifutbol'un yayına devam edeceği haberini vermek isterim hepinize,tabi ne kadar okuyan,blogu takip eden var bilmesemde haberiniz olsun istedim.
Durmak yok gençler...

14 Şubat 2011 Pazartesi

Kolektifutbol'dan bu kadar...

2 yorum
Blog hayatı sona erdi . Bir hevesti,aslında geçmedi ama geçmesi gerekiyor artık. Gerek tek kişi olarak yazmanın zorlukları ,gerek yoğunluk blogun geri planda kalmasınada sebep oldu.
Okuyanlara,takip edenlere,zahmet edip yorum atanlara sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim buradan. İçeriklerden fotoğraflardan yararlanılması,fayda sağlanması için blogu kapatmayacağım bu arada..
Hadi iyi günler dostlar,kendinize iyi davranın ...

12 Şubat 2011 Cumartesi

Agger ve dövmeleri;

0 yorum


Garip ama güzel olmuş açıkcası. Danimarkalı stoper sırtına ülkesinin tarihini kazıtmış. Gerçekten çok ilginç...

11 Şubat 2011 Cuma

Hafta sonu futbol;

0 yorum

12 Şubat Cumartesi
14:00 Bucaspor-Konyaspor / Digi Kanal
14:00 Denizlispor-Akhisarspor / TRT 1
14:45 Manchester United-Manchester City / Spormax & PL TV (HD)
16:00 Sivasspor-Trabzonspor / Lig TV (HD)
16:30 Bayern Munih-Hoffenheim / TRT HD & TRT 3
17:00 Arsenal-Wolves / Spormax (HD) & PL TV
17:00 İBB-Gençlerbirliği / Digi Kanal
19:00 Atletico Madrid-Valencia / NTV Spor
19:00 Milan-Parma / TV8
19:00 Gaziantepspor-Galatasaray / Lig TV (HD)
19:30 Kaiserlaustern-Dortmund / TRT 3 & TRT HD
19:30 Sunderland-Tottenham / PL TV
21:00 Gijon-Barcelona / NTV Spor
21:45 Roma-Napoli / TV8 & Spormax (HD)
21:45 AZ Alkmaar-PSV / Beyaz TV
22:00 St Etienne-Lyon / Kanal A
23:00 Santander-Sevilla / NTV Spor

13 Şubat Pazar
13:30 Karabükspor-Kasımpaşa / Digi Kanal
13:30 Diyarbakırspor-Mersin İdman Yurdu / TRT 6
13:30 Orduspor-Gaziantep BB / TRT 1
13:30 Palermo-Fiorentina / Spormax (HD)
15:30 Roda-Ajax / Beyaz TV
16:00 Brescia-Lazio / TV8 & Spormax (HD)
16:00 Eskişehirspor-Bursaspor / Lig TV (HD)
16:30 Koln-Mainz / TRT3 & TRT HD
17:00 Manisaspor-Antalyaspor / Digi Kanal
18:00 Real Sociedad-Osasuna / NTV Spor
18:00 Bolton-Everton / Spormax (HD) & PL TV
18:00 Rennes-Nice / Kanal A
18:30 W.Bremen-Hannover 96 / TRT 3 & TRT HD
19:00 Ankaragücü-Beşiktaş / Lig TV (HD)
19:00 Karşıyaka-Altay / TRT 1
21:45 Juventus-Inter / Spormax (HD) & TV8
22:00 Lille-Toulouse / Kanal A
22:00 Espanyol-Real Madrid / NTV Spor

14 Şubat Pazartesi
20:00 Fenerbahçe-Kayserispor / Lig TV (HD)
20:00 Samsunspor-Kartalspor / TRT 5
22:00 Fulham-Chelsea / Spormax (HD)

Spor Toto Türkiye Kupası'nda yarı final;

0 yorum


Bir yanda Efes'i eleyen Beşiktaş,diğer yanda gittikçe basketbolla biraz daha haşır neşir olan Trabzonspor.
Aslında maç öncesi yükselen formuyla Beşiktaş favori. Efes maçını kazanmalarını sağlayan pivot Ogilvy eğer bu maçta aynı performansı sergilerse Beşiktaş Cola Turka fazla zorlanmayacaktır.
Ama eğer Trabzonspor,Efes'in çeyrek final maçının ilk yarısında yaptığı gibi Chatman'ın üzerine baskılı bir oyun oynarsa,Beşiktaş'ta alternatifsiz olan Chat
man zor durumda kalıyor ve Beşiktaş tam anlamıyla duruyor.Mutlaka iki takımında,antrenörlerininde bu maç öncesinde planları vardır ve benim bunları tahmin etmem çok zor..
Ama dediğim gibi bir maçı sadece bir oyuncu üzerinden değerlendirmek saçma olur.Medical Park Trabzonspor'unda kadrosu buralara geldiğine göre bir seviyenin üzerinde ve şimdiden yabana atmak anlamsız olur.
Her ne kadar 'top yuvarlaktır ' deyimi bu sporda da geçerli olsada bu eşleşmeden favorim Beşiktaş Cola Turka 'dır benim için..

Bir diğer eşleşme ise Galatasaray CC-Fenerbahçe Ülker..
Aslında biraz garip bir durum oldu. Futbolun 4 büyükleri,kupada yarı final oynuyor. Olin Edirne'yi eleyip geldi Galatasaray. Zor oldu ama beklenen oldu açıkcası.
Fenerbahçe ise müthiş bir maçın ardından Banvit'i eledi. Kimine göre hakem kararıyla,Sipahija'ya göre hakemle alakası yok ama sonuçta Fenerbahçe burada..
Her ne kadar forza Galatasaray'cı olsam bile bu maçın favorisi tabikide Fenerbahçe Ülker.

Gerçekten mükemmel bir kadro kuruldu Fenerbahçe tarafında. Uzun rotasyonunda şuan sakatlık sorunuyla cebelleşiyorlar ama o kadar iyi bir kısa rotasyonu var ki Fenerbahçe Ülker'de.Belkide Avrupa'nın en iyisi diyebilir bu açıdan. Ama dediğim gibi uzun oyuncularından Kaya Peker ve Gasper Vidmar'ın sakatlığı çok etkiliyor Fenerbahçe'yi.

Galatasaray tarafında ise herşey bilindiği gibi. Takım bir yerde gazla çalışıyor. İstedikleri zaman istedikleri maçı kazanıyorlar aslında. Bu sezon Fenerbahçe'yi bir kere yendiler,ikincisi olacakmı tahmin etmek güç. Ama eğer bu maçta Tutku,Shumpert ve Radoslav reyis iyi oynarlarsa Galatasaray istediği sonucu rahatlıkla alır...

10 Şubat 2011 Perşembe

Tanıdınız mı?

0 yorum


Bu ne lan

0 yorum

Galatasaray Dergisinin yeni sayısının kapağına Kazım'ı koymuşlar. Tamam Kazım'ı koysunlar zaten orada bir sorun yokta,o resim ne be abi. Sanki genç kız dergilerinin kapağındaki ünlü şarkıcıların olduğu kapaklara dönmüş bildiğin. Adam topçu mu rapçi mi belli değil yahu..

Kötü oyun,kötü maç, 0-0

0 yorum

Güney Kore maçı tam bir hazırlık maçı havasındaydı aslında. Başından sonuna kadar hedefi olmayan bi mücadele için sahadaydı oyuncular ve bana kalırsa çoğu oyuncu bu hazırlık maçından çok hafta sonu kendi kulübünde oynayacağı maçı düşünüyordu. Ama yinede Milli takım için tartışılacak,üzerinde konuşulacak durumlar belirginleşmeye başladı.

Hiddink bu maçta daha önce denemediği oyuncuları denedi. Mehmet Ekici olsun,Serdar Kesimal,Tunay Torun,Yiğit İncedemir olsun hepsini görüp bakmak istedi bir yerde.Nitekim bana kalırsa bu oyuncuların hepsi iyi oynadılar dün maçta. Aslında direk şu oyuncu kötü oynadı diyemeyiz dünkü maç için. Ama Milli takımın,'takım' olarak kötü yaptığı bir şey vardı dün;
Hücum...
Sanki Hiddink soyunma odasında oyunculara,'Aman çocuklar sakın hücum etmeyin,sakın ileriye dönük pas atmayın' demişte,oyuncularda hocalarının talimatını harfiyen yerine getirdiler. Ha bunun sebebini sadece oyunculara bağlamak çok yanlış olur. Takımda gerçek bir santrafor yoktu,bu sebeplede ileride top tutmamız çok zor,hatta imkansız oldu. Bunun için yapılabilecek çok fazla bir şey yok. Çünkü Türkiye'nin forvet potansiyeli bu aslında. Bana kalırsa o mevkiye takviye edilebilecek bir oyuncu var,henüz onun için çok mu erken,2 maçta karar vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama sanki Gaziantepspor'daki Cenk Tosun oynasa belki o mevkide çok işine yarayabilir Milli takımın...

Yaklaşık 40-45 gün sonra Avusturya ile maçımız var ve Hiddink o maç için bence iyi bir deneme yaptı.Bu maçı kazanıp kazanmamamız önemli değildi. Bir şutumuz gol olsa şuan ne yorumlar değişecekti,ne de Hiddink'in Avusturya maçı için aklındaki düşünceleri. O yüzden Hiddink bu maçta,kadro içindeki rotasyon şansının fazla olduğunu,forvet konusundada yeni bir şeyler üretmek zorunda olduğunu gördü.
Umarım Avusturya maçı böyle olmaz..

9 Şubat 2011 Çarşamba

Ronaldo vs. Messi

0 yorum

Bu akşam 22.00'de. Cenevre'de oynanacak maç. İki oyuncununda Milli takım performansları ortada. Parlak olmadığı aşikar. Bakalım bu kez de mi Messi Ronaldo'yu rezil edecek,yoksa Ronaldo ilk kez üstün olabilecekmi?
Bu iki isim kulüplerinde daha önce 6 defa karşılaşmış,Messi,Ronaldo'nun takımlarına karşı 2 gol bulmuşken Ronaldo'nun Barça'ya karşı henüz golü yok ve sadece bir kez,ManU'da Scholes'un golüyle 1-0 galip gelmiş Ronaldo'nun tarafı..
29 Nisan 2009: Manchester United 1-0 Barcelona
23 Nisan 2009: Barcelona 0-0 Manchester United
27 Mayıs 2009: Barcelona 2-0 Manchester United
29 Kasım 2009: Barcelona 1-0 Real Madrid
10 Nisan 2010: Real Madrid 0-2 Barcelona
29 Kasım 2010: Barcelona 5-0 Real Madrid

Saat 22 de başlayacak maçı tv8 naklen yayınlayacak. Kaçırmamanızı tavsiye ederim...

Mehmet Topal gönderilmek isteniyormuş;

0 yorum
Garip...

Anaa Messi

0 yorum
Çok tatlı yahu ...

İnsua'nın twitter albümü

0 yorum



8 Şubat 2011 Salı

Best

0 yorum

Kuzey İrlanda'da dünyaya geldi. Futbol tarihinin en yetenekli oyuncularından biri olarak kabul edildi. Bir zamanlar İngiltere'yi kasıp kavurdu . Döneminin en iyi oyuncusuydu çoğuna göre. Ama George Best'in tek sevgisi futbola değildi..
63-74 yılları arası Manchester United'da oynadı ve kariyerinin doruk noktasına ulaştı.65,67 sezonlarında lig,68 sezonunda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı ve bu sezonda Avrupa'da yılın futbolcusu oldu Best.

Toplamda 466 kere ManU forması giydi ve 178 gole ulaştı.. 74 senesinde antremanlara devamsızlığı ve aşırı alkol nedeniyle ManU'dan kovuldu .
Manchester United'da oynarken tribün ve medyanın gözdesi haline geldi George Best. Futbolun James Dean'i veya uzun siyah saçları ve yakışıklılığıyla 'Beşinci Beatle' lakablarını aldı Best. Bu dönemlerde alkol,kumar ve kadın tutkusu arasında buldu kendini. İlerleyen zamanlarda ise başına büyük dertler açacak bu tutkuların peşinden bir türlü ayrılamıyordu George Best.
70'lerin başından itibaren futboldaki kariyeri hızlı bir şekilde düşüşe geçen Best'in ilginç bir hikayeside şu şekilde;
Lüks bir hotelde kahvaltı servisi için odasına giren garson,George Best'i o seneki dünya güzeliyle yatakta,bir şişe şampa
nya ve kumardan kazanılmış binlerce pound içinde görür,ve sorar ;''Hata neredeydi,George?''

Aslında o da farkındaydı hatanın fakat kurtulamıyordu.Belki de futbol tarihinin en iyi futbolcusu konumuna gelecekken kumar,kadın ve alkolun etkisine girmişti Best. Kendiside farkındaydı bu durumun fakat yapamıyordu işte. Ünlü bir sözü var kendisiyle ilgili; '' Hayatımdaki her şeyi çalımladım,alkol hariç ''
diyordu . Ve son derece haklıydı. Ada ve Dünya futbolunun belkide tam orta yerindeyken hayatı tamamen dibe vurmuştu..
Ama hala ağızlarda ismi. Hala gelmiş geçmiş en iyi oyuncular arasında gösteriliyor. Hala insanların dilinde geziyor ismi ve çoğuna görede George gerçekten 'Best'..

George Best,kendi hayatını tek cümleyle anlatmış aslında yine.. Daha da iyi anlatılamazdı herhalde;
''1969 yılında kadınları ve alkolü bırakmaya karar verdim. Hayatımın en kötü 20 dakikasıydı."
Çoğu insanın söylediği
cümle,benim içinde aynı şekilde geçerlidir ama. Benim içinde yeri ayrıdır. Benim zamanıma denk gelmedi George Best,hiç canlı izlemedim fakat;
Maradona good,Pele better,George 'Best' tir benim içinde...

Arda Turan sorunsalı;

0 yorum

'Arda döndü dönecek... Bu hafta kadroda... Oyuna sonradan girecek... Haftaya 11'de.. Takımla çalışmaya başladı...' derken;
Bir haber gelir,Arda kadrodan çıkartılmıştır... Sağ kasının bilmemnesinin bilmemnesinde bişey olmuştur,haftalarca yoktur. Taraftar bekler,sabreder..

Arda iyileşir gibi olur,antremanlara çıkar.. Sonra Milli takıma gider,dönüşte oynayacak derler ve Arda döner ;
Bir haber çıkar,Arda'nın sol kasığının bilmemneresinin bişeyinde ödem oluştu,Arda uzun süre sahalardan uzak kalacak..
Taraftar yine tamam der. Milli takımdır,olur öyle sakatlıklar,iyileşir çıkar aslanlar gibi oynar nasıl olsa Arda der..

Sonra yine iyileşir Arda.. Devre arasında,transfer döneminde hazırlık maçlarında oynar,Aslantepe açılır Arda sahadadır.. Tam 'Lig başlayacak bari takım bi form tutsa' derken;
Pat! Arda yine sakatlanır...


Ben artık bıktım arkadaş. Bu adamı takım sahadayken tribünde görmekten sıkıldım.
Her maç her maç tribünde takım gerideyken gözlerinin dolmasından,takım galipken yanındakilerle şakalaşmasından bıktım.Her antreman takımdan ayrı koşmasından yoruldum.
Tamam sakatlık biraz şans işidir.. Bir olur iki olur tamam dersin. Ama futbolcu dediğinde biraz kendine bakmalı be arkadaş. Sağlığına önem vermeli,kendine dikkat etmeli. Arda'da va
rmı öyle bir huy? Allah göstermesin nerdee?

Açıkcası bazen düşünmeden edemiyorum, satsamıydık Arda'yı sene başında?
Ne kaybederdik? Kaç maça çıktıda kurtardı maçları? Ya da ne kadar formdaydı bu sezon?Hiç bir şey kaybetmezdik bana kalırsa..
Aksine para kazanırdık..

Drogba?

2 yorum

BBC kanalının iddaasına göre Galatasaray Drogba'yı kadrosuna katmak için uğraşıyormuş ve oyuncuya senelik 4 milyon euro önermiş. Chelsea Drogba için bonservis istemiyormuş ve Drogba için devrede Marsilya'da varmış ve senelik 3,5 milyon euro teklif etmişler. Ama tabi şuan bu haber için -miş'li geçmiş zaman ekini kullanıyorum ama,bakarsınız gerçek olur kim bilir.Şu takımada Drogba gelirse takım içi dengeler ne olur bilmem,fakat oyun içi dengeler değişir orası kesin..Gerçi 33 yaşına gelmiş bir Drogba ne kadar faydalı olur,ligimizi ne kadar ciddiye alır şimdiden tahmin etmek güç,ama henüz ortada hiç bir şey yokken bunları tartışmamızda saçma olur...

Ruslar için Türkiye'de yaşama sebepleri;

0 yorum

Aşağıdaki maddeleri okuyunca inanamayabilirsiniz. Tabi bir Rus Türkiye'de yaşamak için değilde,ülkesini eleştirmek için yazmıştır bunları,ama bazı maddelere 'hakkaten haa' diyor olsanızda,bir kaçınada 'bi siktir git' diyesiniz geliyor açıkcası. Maddelere göz atın,sonra siz karar verin, ülkemiz bu kadar güzel mi yahu?

1) Duvarlarında küfürlü yazılar yok.
2) Yılın 340 günü güneşli.
3) Kış olmadığı için her sene kışlık elbise ve ayakkabı almaya gerek yok.
4) Dört yanı sıcak denizlerle çevrili.
5) Her zaman taze sebze ve meyve var.
6) Rusya'daki külüstür daireyi satıp Antalya'da 100 metrekarelik ev almak mümkün.
7) Asık yüzlü Rus turistler dışında, insanları güler yüzlü ve nazik.
8) İnsanı bezdiren evsizler, yoksullar ve çingeneler yok.
9) Çalılıklar arasından alkolikler ve uyuşturucu kullananlar çıkmıyor. Evlerin girişi temiz.
10) Uyuşturucu kullananlarla satanları hapse atıyorlar.
11) Komünistlerle faşistler elde bayrak dolaşmıyor.
12) Pencereden bakınca deniz ve dağlar görülüyor, elinde gamalı haç olan dazlak gençler değil.
13) Votka değil, lale ülkesi.
14) Kurallara uymayan sirenli Mercedesler yok.
15) Doğaüstü yetenekli olduğunu iddia edenler yok.
16) Nüfus sorununu Çinliler ve Özbeklerle çözmüyorlar.
17) Sarhoş sürücüleri hapse atıp ehliyetine el koyuyorlar.
18) Suç oranı her yıl iki kat artmıyor.
19) Üniversiteye evlenmek ya da askerden kaçmak için değil, topluma faydalı bir meslek edinmek için gidiyorlar.
20) Doktorlarla öğretmenlere saygı duyuyorlar.
21) Ekranda beş dakikada bir kepek şampuanı ve kanatlı kadın bağı reklamı yok.
22) Yol sorana küfür etmiyorlar.
23) Sözde emeklilik reformu yok.
24) Valiler ve belediye başkanları insanları öldürmüyor, rüşvet almıyor.
25) Kadınlar erkeklerden tembel ve ayyaş diye söz etmiyor.
26) Erkekler yukarıdaki sıfatları hak etmek için uğraşmıyor.
27) Vatandaşlar yasalar önünde eşit. Polis felsefe profesörünün cebindeki parayı almıyor.
28) Çocuklara yarı tanrı gibi davranıyorlar.
29) Seri katiller yok.
30) Nehirler mikrop yuvası değil.
31) Patika değil, gerçek yollar var.
32) Domuz yemiyorlar.
33) AIDS'li ve veremli sayısı Afrika'dakinden çok değil.
34) Sokakları güvenli, üç kuruş için adam kesmiyorlar.
35) Ticarette rakipler birbirlerini öldürtmüyor.
36) Hakkını aramak için haydutlara gitmek gerekmiyor.
37) En önemlisi, başka bir Tanrıya inansalar da Türkiye'de iman var.''

Yiğit Özgür;

0 yorum

7 Şubat 2011 Pazartesi

Niang İstanbulspor'da

0 yorum

Fenerbahçe'nin bu sezon başında Marsilya'dan transfer ettiği Mamadou Niang, sarı -Lacivertli formayı giydiği günden bu yana gösterdiği performansla beklentilere karşılık verdi.

Senegalli futbolcu bu sezon Süper Lig'de attığı 11 gol ile de kalitesini ortaya koydu. 32 yaşındaki Senegalli futbolcunun 2 erkek kardeşinden biri olan 22 yaşındaki Moussa Niang ise ilginç bir öykünün kahramanı oldu.

Geçtiğimiz haftalarda ağabeyini ziyaret etmek için İstanbul'a gelen Moussa Niang ve kuzeni Adama Diaco Niang kendilerini Süper Amatör Küme'de Plaf-Off mücadelesi veren İstanbulspor'un antrenmanın da buldular. İstanbulspor'un Asbaşkanı Ahmet Ürkmezgil, yakın dostu olan Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman ile yaptığı bir görüşme sırasında Nİang'ın futbolcu olan kardeşi ve kuzeninin İstanbul'da olduğu öğrendi. Ürkmezgil bu gelişme üzerine iki oyuncuyu İstanbulspor ile antrenmanlara çıkarmayı teklif etti. Kocaman bu teklifi Niang'a iletince O'da bu durumdan memnun olacağını ve kardeşi ile kuzeninin İstanbulspor'da antrenmanlara çıkabileceğini belirtti. İki gündür İstanbul'da antrenmanlara çıkan 22 yaşındaki Niang'lar takım arkadaşlarının ve teknik kadronun beğenisini topladılar. Statü gereği sadeci bir yabancı futbolcu oynatabilecek olan İstanbulspor hakkını kardeş Moussa Niang'tan yana kullanmaya hazırlanıyor. Lisansının yetişmesi halinde İstanbulspor'un hafta sonu oynayacağı maçta forma giyebilecek.

1905den beri sporun beşiği anlı şanlı GALATASARAY!

0 yorum
106 Senelik muhteşem tarihi, kimsenin yanına bile yaklaşamadığı sayısız başarıların müzesinde rakiplerinin iki katı kupası olan Türk sporunda ilk ve teklerin takımı, varolduğundan beri Türk olmayan takımları en çok yenen Türk takımı ülkesinin medarı iftiharı UEFA ve Süper Kupa sahibi dünyanın en büyük taraftar oluşumu ultrAslan'nın gururu 1481den beri kültürün simgesi 1905den beri sporun beşiği anlı şanlı GALATASARAY!


Tek karede Zapata analizi;

0 yorum

Nihayet

0 yorum

Onca çekilen eziyet,onca beddualar,küfürler hepsi bu futbola olan özlemdendi. Uzun zamandır bütün taraftar bu futbolu istiyordu. Sonunda oldu. Galatasaray uzun zaman sonra 'futbol' oynadı. Aslında bunun sinyallerini biraz olsun Gaziantepspor maçındada vermişti bize takım.
Peki nedir bunun sebebi? Birden sihirli değnek mi değdi takıma?
Bir bakıma evet. Bu değnek geçen hafta Bursaspor maçının hakemi sayesinde değdi bir yerde. Ayhan'a çıkarttığı o kırmızı kart,Galatasaray'ın bu duruma gelmesindeki en büyük etkenlerden birisiydi aslında. O neredeyse etmediğimiz küfür kalmayan Barış-Ayhan-Sarp üçlüsünün olmadığı bir maçta,Galatasaray'ın ne kadar etkili olduğunu bilmeyen kalmamıştır herhalde... İlk defa bu denli pas yapabilen,topu ayağında tutan ve etkili oynayan bir 'orta saha' ve Galatasaray vardı.
Neill-Cana değişikliğini,eleştirenlerdendim bende. Ki hala da eleştiriyorum. Ancak Hagi'ninde haklı olduğu noktalar vardı bu konuda. Nitekim Neill'ın yerinde Cana oynamış olsaydı,orta saha bu kadar pas yapabilen ve yaratıcı bir oyun çıkaramazdı. Ayrıca Lorik Cana'nın stoperdeki oyunuda parmak ısırtan cinsten,adam mücadele için doğmuş ama,stoperdede süper oynadı yahu.

Aslında dün maçın ilk yarısında sahada kötü oynayan yoktu. Sadece Balta Hakan ve Servet vasatı aşamadı. Ama bu oyun devam ederse,Cana yanında oynayan Servet'i,bu futbolda bize bu Hakan'ı sevdirebilir.
Kazım'a gelecek olursak, kendini futbola verdiğinde ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu herkese gösterdi.Nitekim bu performansını devam ettirirse,Fenerbahçelilerde çok ama çok pişman olacaktır çünkü Kazım şuan Türkiye'deki futbolcuların çoğunda olmayan yeteneklere sahip..Ama ileri üçlünün,takımın lideri bu kezde Harry Kewell'dı bir bakıma. Adam hiç bir şey yapmasın,ileri uçta dursun yine işe yarıyor. Ki dün bana kalırsa harika oynadı Avustralya'lı..

Bu arada Stancu'yada değinmeden edemeyeceğim. Gerçekten harika bir vuruş tekniği var Stancu'nun. Ve Galatasaray'a çok ama çok faydalı olacağına adım gibi eminim. Hani herkesin ağzında dolaşan deyim 'kumaşı iyi' varya ,Stancu'nun gerçekten kumaşı iyi.
Bana Galatasaray'ı sevdiren ve beni Galatasaray'lı yapan bir büyüğümle izledim maçı ve bana dediği şey şu oldu Stancu'yla ilgili. 'Tıpkı Tanju gibi vuruyor toplara,harika bi vuruş tekniği var ''dedi. Umarım gerçekten Tanju gibi bir oyuncu olurda,bizede katkı yapar...

Maç içindeki en önemli olaylardan biride Kralın dönüşüydü.. Hemde golle dönüşü. Hatta bir pozisyondada bana göre penaltı yaptırdı ama Cüneyt Çakır penaltı kararını vermedi.
Umarım Galatasaray'ın bu oyunu,bu temposu,bu hırsı devam eder.. Müthiş bir iştah vardı takımda. Birde bu takımda Baros ve Arda'nın formunda olduğunu düşünürsek,gerçekten iyiye doğru gidiyoruz sanki...

6 Şubat 2011 Pazar

Pankart mı? Sanki biraz küçük kalır;

0 yorum

Yaklaşık bir haftadır bloga çeşitli sebepler dolayısıyla yazı yazamıyorum ve blog takipçilerinden(ki eğer öyle bir grup varsa ) özür dilerim.

Konuya gelecek olursam,Galatasaray taraftarı Eskişehirspor maçı öncesinde devasa bir pankart gösterisine imza atmak üzere.315 metre olması beklenen bir pankart hazırlığı içerisindeydiler uzun zamandır ve bu şov Eskişehirspor maçında yapılacak. Bu gösteriyle dünya rekoru kıracak olan Galatasaray tribünlerinin nasıl bir şekilde bunu yapacağını açıkcası bende çok merak ediyorum...
Akşam ola,hayrola...