27 Temmuz 2011 Çarşamba

Sevgili Galatasaray'lılar | Yusuf mode on

0 yorum


23 Temmuz 2011 tarihinde Alanya'daki konser programımızın akışında seyirciler ile interaktif sohbetim esnasında, Galatasaray SK hakkında söylemiş olduğum sözlerimle, maksadımı aşarak Galatasaray SK taraftarlarının kalbini kırdığıma şahit olmaktan büyük üzüntü duyuyorum, kendilerinden özür diliyorum.


Sahne de olan sahne de kalır, ancak bu programımızı izinsiz çekip, kendilerine göre, sanki tek taraflı bir sohbete katılmışım gibi montajlayanları esefle kınıyorum!


Bir asırı aşkın süredir şerefiyle yaşayan Galatasaray SK ve taraftarlarının varlığının, hangi takımın taraftarı olursa olsun herkesin kalbinde ayrı bir yeri olduğundan şüpheniz olmamalı. Maalesef sizlerle paylaşılmadığı için bilemediğiniz, konser programımda da dile getirdiğim, ailemin çok büyük bir kısmının Galatasaray SK taraftarı oluşu, çocukluğumdan itibaren, diğer takım taraftarı aile üyeleriyle kendi aralarında, çeşitli şakalarla karışık sözlü atışmaları içeren sohbetlerine şahit olmama sebep oldu. Etkisiyle gerçek düşüncelerimle hiçbir alakası olmayan bir cümle kurmuş olduğumun farkındayım.


Son birkaç gündür çeşitli soysal paylaşım sitelerinde, senelerdir sadece müziğimizle mutluluğuna, üzüntüsüne ortak olduğumuz sevenlerimiz ile birlikte herşeyimizi paylaştığımız sayfalarımıza bırakılmış olan, şu an burada belirtmek istemediğim kötülükte mesajlardan çok net anlaşılıyordu ki, bugüne kadar hiç şüphe duymadığım kadar büyük bir aile içerisinde bu sözleri söylemiş olan biri durumunda bırakılmıştım.


Konserin hemen ardından neredeyse tüm konuklarla ayrı ayrı vedalaştığımızı, içerisinde çoğunluğu Galatasaray SK taraftarı olanlarla fotoğraf çekildiğimizi, sohbet ettiğimizi belirtmek isterim. Sahneden indiğim andan itibaren, ertesi gün internet sitelerindeki haberleri gördüğüm ana kadar, en yakınımdaki insanlar dahil hiçbir tepkili yorum ile karşılaşmadım. Çünkü bizimle birlikte o geceyi yaşamış olanlar kurduğumuz cümlelerde hiçbir art niyetimiz olmadığının farkındalardı.


Bugün sizin için "çıldırdılar" diye başlık atan, sitesine birkaç bin kişi daha fazla girdiğinde kazancını artırabilme hevesinde olan internet sitelerine, haberler ilk kez eklendiğinde, onu belkide ilk okuyan kişinin siz olduğunuzun ve nasıl bir olaya alet ederek size yaşatılan gereksiz gerginliğin, üzülerek farkındayım. Bu sebeple bırakılan mesajlar ile ilgili şu ana kadar herhangi bir yasal işlem başlatılmasını istemedim. Ancak bana, aileme ve doğmamış çocuğumuzu, ağıza alınmayacak nitelikte küfür içerikli mesajlar ile diğer ziyaretçilerin huzurunun bozulmaya devam edildiği taktirde suç duyurusunda bulunacağımın farkında olunmasını önemle rica ediyorum.


Son olarak, beni ailesinden bir birey olarak gören, hisseden başta tüm Galatasaray SK taraftarları gelmek üzere bu yazımın muhattabı olmayan tüm dinleyenlerimden kendilerine verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dilerim.


Tüm Galatasaray SK taraftarlarına saygılarımı sunuyorum.


Herkese sevgiler.


Işın Karaca

26 Temmuz 2011 Salı

Ernesto Mehmet Guevara Topal

0 yorum

Che'den çok Mehmet Topal'a benzemiş sanki...

Sneijdergiller

0 yorum

Metin olun

0 yorum

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Real Madrid Tatilde

0 yorum


Christian Chivu--Galatasaray

0 yorum

Galatasaray çok iyi pres yaparak gol bulmaya çalıştı. Bizde duran toplardan gol aradık fakat maç 0-0 berabere bitti. Fakat bence bu maçın bir galibi vardı o da Galatasaray taraftarı.. Türkiye'de futbolun bu kadar sevildiğini bilmiyordum. Fenerbahçe ile İstanbulda oynadığımız maçta Fenerbahçe'nin yaklaşık 50 bin kişilik stadında hiç heyecan yoktu.. Ama bugün(dün) Galatasaray taraftarını görünce Türkiye'de futbolun ne kadar sevildiğini öğrendim. Hazırlık maçı olmasına rağmen maç boyunca susmadılar ve sizlerinde gördüğü gibi meşale show yaptılar oluşan sis yüzünden maç 10 dakika durdu. Zaten daha sonra öğrendimki dünyanın en yüksek ses rekoru ile Guniess Rekorlar Kitabı'ında ilk sıradaymışlar. Hayran kalmadım desem yalan olur.

İroniye gel

0 yorum
2011 Copa America Fair Play ödülü sahibi: Diego Lugano

22 Temmuz 2011 Cuma

Cuban ve Kupası

0 yorum

Görmemişin ...

Şişme Aziz istiyoruz

0 yorum

Büyütmek için resme tıklayın. Ama eminseniz yapın bunu. Neyle karşılaşacağınızın farkında değilsiniz çünkü..

Tevez tatilde

0 yorum

Tevez başkan göbeği salmış...

Maskeli Balo

0 yorum






Her gördüğümde gülüyorum abi. Bu nedir ya? Halk kahramanımıdır Aziz Yıldırım? Ahlaklı, dürüst, düzgün bir insanmıdır da bunu yapıp onun kimliğine bürünüyorsunuz. Derdiniz nedir anlamıyorum ki ben.
Ligin içine ettiniz, şimdi bide Türk futbolunun medyanın içine ediyorsunuz.
Hazırlık maçını sabote etmekte nedir yani? Ne akla hizmet yapılır böyle bir şey? Ya da neden resmi maçta yapamıyorlar bunu?
Adım gibi eminim Fenerbahçe yöneticileri tam olarak bunu istiyordu. Federasyona, Fenerbahçe'yi düşürürseniz olacakları görün demeye çalışıyorlar. Ama gösterdikleri tek şey ;Gerizekalılık. Yaptıklarının ne bir anlamı, ne bir mantığı var...

21 Temmuz 2011 Perşembe

Kolektifutbol 1 yaşında

2 yorum

Kolektifutbol 1 yaşında. Tam bir sene önce bugün açtık blogu. 
Çok şey yazdık, karaladık , çizittirdik. Çok konu paylaştık, çok şeye yorum yaptık.
1 senede 713 tane yazı paylaştık,
40 tane izleyicimiz,
Toplamda 70.000 den fazla tekil ziyaretçimiz oldu.
Blogda tam 1.364 tane fotoğraf,
22 farklı blog başlığı kullanmış, 17 farklı tema denemişiz.
Yeri geldi 5 kişi birden aynı anda yazı yazdı blogda. Çok etkili olmadı ama. Genelde, genelde dediysem heralde 1 senenin toplasanız 11 ayında tek başıma yazdım, çizdim, paylaştım bir şeyleri. Mutlaka hatalarım ve hatalarımız, yanlışlarımız olmuştur , hepsi için tekrar kusura bakmayın. 
Başlarda acemiydik, hala acemiyiz. 
Bugüne kadar bloga bir tek tık dahi verenlere teşekkür ederim. İlginizi en az bir kere olsun çekmişiz demektir..Temennim bir değil iki, iki değil üç,dört,beş ve defalarca bunu başarmak.
Ve ardından bir gün bunu okuyan herkesin tarayıcısında sık kullanılar sekmesinde yer almak dileğiyle.
Saygılarımla...

Nazmi Çiloğlu

Maske

1 yorum

Hani şu yüzü kaplayan ve gözlerinizin üzerinde salatalık parçalı duran maskeler olurya. Keşke ondan yapsalarmış. Bu ne lan travesti gibi...
Maske'nin güzel olup olmadığını geçtim, olay çok saçma bence. Yani şunu yapmalarındaki anlam nedir anlamadım? 'Hepimiz Aziz'iz' mesajı vermeye çalışıyorlarsa , olay daha saçma. Adam Türk futbolunun ve Türkiye'nin bütün pis işlerine karışmış, sen o kimliğe bürünüyorsun.
Valla garip. Anlayamadım Fenerbahçe taraftarını. Zaten kimse anlayamıyor...

Rooney neye benzeyecek?

1 yorum

Sizce yeni Rooney nasıl olacak?

Eboue - Felipe Melo

1 yorum

Çoğu internet sitesinde, spor kanallarında, gazetelerde Galatasaray'ın Felipe Melo ve Eboue ile anlaştığı, imzanın yakın olduğu yazıyor.. İş bitti hayırlı olsun diyenlerde var. Ama biz ne biten transferler, ne gelen yıldızlar gördük, sonra eşlerinin İstanbul'u istemediği ortaya çıktı.
O yüzden ne olur ne olmaz. Bu gavurların eşlerinin ne yapacağı belli olmuyor medyamız sağolsun. Biz temkinli olalım. Erken sevinmeyelim. Bir Reyes-Forlan-Ujfalusi vakası daha yaşamayalım derim.
Ha transfer olmaz demiyorum. Olabilir. Hatta büyük ihtimalle bu iki oyuncuda Galatasaraylı olacak. Ama erkenden sevinip, sonradan moralimiz bozulacağına, biraz temkinli duralım. Gelince zaten hep birlikte paylaşırız görüşlerimizi...

Federasyon başkanı(nız)

0 yorum
Resme tıklayın, daha net göreceksiniz. Fotoğraf Mahalle Takımı'ndan.

Maskeli Beşler | Kozmik Oda

0 yorum

Top onlarda. Federasyon işi bu 5 adama bıraktı. Bu adamların inceleyeceği ve göreceği deliller, dosyalar, kayıtlar , belgeler ligin kaderini belirleyecek. 
Kısacası her şey bu 5 adama bakıyor.
Ama kararı onlar vermeyecek. Bu adamlar bilgileri öğrenecek, Federasyon'a, yani Mehmet Ali Bey'e iletecek, son karar mı? 


Bu adamın...

Bayern Münich Fotoğraf çekimi

0 yorum

Twente 1-0 Galatasaray | Gol mü? O da ne?

0 yorum

Maç kör dövüşü gibi oldu adeta. Orta sahada iki takım birbirine üstünlük kurmaya çalıştı bütün maç. E iki takımda birbirine bariz üstünlük sağlayamayınca, ne pozisyon oldu maçta, ne seyir zevki güzel futbol.
Galatasaray'dan konuşmak gerekirse. Takımın geçen seneden ne farkı var dersek, takım artık mücadele ediyor. Son dakikaya kadar koşuyorlar, savaşıyorlar. Oyunu bırakmıyorlar yani. E bu da Fatih Terim'in etkisidir.

Fakat gol yollarında sorun var. Terim mutlaka çift forvet oynayacak bu sene. Bu da yine yeni bir sistem demek takım için. Dünkü maçtada bunun sorununu yaşadı Galatasaray. Hem ileri uçtaki Baros-Elmander ikilisinin daha yeni tanışıyor, birbirlerine yeni alışıyor olması, takımın sisteme uyum sağlayamaması nedeniyle gol yollarında sıkıntı çekti Galatasaray. Baros ve Elmander ikiside topla buluştuklarında dikine oynamaya, kaleye ilerlemeye çaba harcadılar, kanatlar atağa fazla katılamadı. Kısacası organizasyon eksikti Galatasaray'da. Ama hallolacaktır mutlaka. Böyle bir sorunla karşılacağımızda belliydi aslında. 4-3-3 ve 4-2-3-1 den 4-4-2 ye bu kadar keskin bir geçiş olmasıda bunun bir nedeniydi.

Ama dediğim gibi. Bu sorun rahatlıkla çözülebilir. Benim için işin önemli kısmını şimdiden halletmiş İmparator. Mücadele. Zaten bu hallolduğu için kalemizde pozisyon görmedik. Bunu başardığımız için oyunun kontrolünü kaybetmedik 90 dakika boyunca.
Yediğimiz gol ise akıllara zarar. Gördünüzmü bilmiyorum ama. Saçma bir goldü yani. Buyrun ona da yer vereyim aşağıda..



Dediğim gibi gol akıllara zarar. Yekta'nın Aykut'u perdelemesine anlam veremedim, onu geçtim rakip kale olsa böyle kafa vurmaz..

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Neymar da Silva Santos Júnior

0 yorum

Franck Ribery

0 yorum
"Abidal'e göre Messi'nin en önemli özelliği sahada çok rahat olması ve teknik direktörüyle iyi geçinmesi. Eski sağlığıma tamamen kavuşur, onun gibi rahat olabilirsem, Messi'nin seviyesine rahatlıkla çıkabileceğimden şüphe duymuyorum"

'Come'biasso

0 yorum
Uzun süredir gerek İtalyan, gerek Türk medyasında Galatasaray'la adı geçiyordu Cambiasso'nun. Ardından Felipe Melo haberleri çıkınca, attan inip eşşeğe binmek değilde, direk attan düşmek gibi oldu ben ve benim gibi Galatasaray taraftarları için. E haliyle insanın moralide bozuluyor biraz. Ne kadar zor görünsede olma ihtimali yok mu bu transferin? Elbette var. Ama benim anlamadığım şey, Cambiasso Galatasaray'a şuan neden gelsin?


Şampiyonlar Ligi'ni geçtim, Avrupa'ya gidemeyen bir takıma, iki sezon öncenin Şampiyonlar Ligi şampiyonunda banko oynayan bir adam neden gelir?
Çok mu para veriyoruz acaba? Eğer veriyorsak boku yedik demektir. Ha ben Cambiasso'ya verilen paraya üzülmem. Cambiasso sonuçta bu. Belli bir kaliteyi geçtim, mevkisinin başta gelen oyuncularından. 
Ama dediğim gibi. Eğer fazla para vereceksek, -ki şuan geldiğini farzederek konuşuyorum fakat öyle bir durum yok hepsi benim hayal ürünümdür- bizim şu ultra objektif medyamız ve Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek olan ezeli rakiplerimizin taraftarları Cambiasso'nun futbolculuğundan çok aldığı parayı konuşacaktır.
Konuşmasına konuşsunlar tabi, nasıl olsa Bank Asya'da 50 tane Cambiasso bulurlar bulmasına..
Neyse.

 Medya ve para yönünü bir kenara bırakıp, Kambiyasso (Böyle yazmak daha rahatıma gitti) hakkında yazmak istiyorum birazda.
Hani Fatih Terim'in felsefesinde, yani oyun anlayışında bir kavram vardır. Pres. Aslında sadece onda yokturda, Terim'in Galatasaray'ında vardı bu. Pres, rakibi boğmak, baskı yapmak, ısırmak, mücadele etmek , koşmak, koşmak ve koşmak. Bunu yapmaya önce ileri uçtan başlarsınız, uçtaki oyuncularınız rakip defansı boğar, kötü veya yanlış tercihe, geriye oynamaya yahut hatalı pasa zorlar. Bunun ardından orta sahanız devreye girer. İşin en önemli kısmı burasıdır bana göre. Orta sahanız eğer ileri uçtaki oyuncularınızın arkasına desteği iyi verirse, rakibiniz boku yedi demektir.96-2000 Galatasaray'ının olayı buydu. Hakan Arif Hagi üçlüsü, Hagi -pek oralı olmasada- rakibi boğar , arkadan gelen Emre-Ümit-Suat üçlüsü rakibi oraya sıkıştırır ve Galatasaray rakibini hapsederdi. Burada kilit nokta Emre-Suat-Ümit üçlüsüydü. Onlar ne kadar yırtıcı ve mücadeleciyse, rakibin direnci aynı oranda çabuk kırılıyordu.


Gel gelelim günümüz Galatasaray'ına. Terim yine aynı şeyi yapmaya çalışıyor Galatasaray'da. Bu sefer ileri üçlüyü Elmander-Baros-Arda olarak alırsak, Elmander geldiği gün yaptığı açıklamada söylemişti zaten, hiç bir şey yapamıyorsam, takımım için koşarım demişti. E Baros ve Arda'da bi zahmet bassın, ısırsın lütfen.

Konu Kambiyasso'dan taa nerelere geldi, ama sabredin az kaldı.
İşte Terim'in bu anlayışı oturtması için orta sahada ısıran, pres yapan, koşan, basan , mücadele eden ve yorulmayan bir adama, kısacası Cambiasso'ya ihtiyacı var. 
Galatasaray orta sahasında şuan mevcut oyunculardan Selçuk, Ceyhun, Yekta, Culio bir de Ayhan var. 
Bu isimlerden Culio, tam anlamıyla bu sistemin oyuncusu olacaktır bence. Cuk oturacak tabiri caizse. Çünkü Culio'da koşmaktan yorulmayan bir isim. 
Selçuk defans hücum bağlantısını kuracak olan isim, o yüzden Galatasaray için önemi büyük. Bunu yaparken koşmayıda unutmayacaktır Selçuk. 

Bu iki adamın yanına Cambiasso'da geldiği zaman. Hiç abartmıyorum, Galatasaray şampiyon olacaktır. Aha burayada yazıyorum. Eğerki Esteban gelirse, bu takım belkide şimdiye kadar ki en iyi orta sahasına sahip olabilir...
Çok uzattım farkettim. Konu uzadı. Oradan oraya gitti, o yüzden kusura bakmayın. Kısaca bütün yazdıklarımı özetlemem gerekirse ;
'Come'biasso.

Ming bıraktı

0 yorum
Sakatlık ardına sakatlık yaşayan dev Çinli, basketbolu bıraktığını açıkladı. Yazık oldu açıkcası. Boyuna rağmen teknik ve yumuşak ellere sahipti Ming. Şimdi ise Çin'de adını ilk duyurduğu Shangai Sharks takımında menajerlik yapacakmış. Kötü oldu bence. T-Mac ve Ming'li Houston fena takım değildi. Hani zorlasan şampiyonluğa oynarlardı...

Boşuna demedik Felipe Mal'o diye

0 yorum


Adam cidden beyin terk abi. Ciddi söylüyorum bunu. Sağlık kontrolünden geçerken bir psikoloğa görünmeli.

Uruguay 2-0 Peru

0 yorum


Maçta söylenenecek fazla bir şey yoktu aslında. İki takımında karşılıklı birer pozisyonu vardı ilk yarıda. İkinci yarıda ise Forlan'ın füzesinde topun bir an Suarez'in önünde kalması ve dar açıdan olmasına rağmen oyuncunun Suarez olması, pozisyonun gol olmasına yetti. 1-0.
57. dakikada Alvaro Pereira, Suarez'e yine öyle bir pas attıki, Suarez gibi bir oyuncunun golsüz dönmesi ayıp olurdu. Nitekim o da öyle yaptı. Kaleciyi geçerek topu boş kaleye yuvarladı ve farkı ikiye çıkardı. 2-0.
Uruguay iyice rahatlamıştı ki, Peru'lu Vargas Uruguaylı bir oyuncuya dirsek atarak kırmızı kart görünce , artık herkes 90 dakikanın bitmesini beklemeye başlamıştı diyebilirim. Rahat bir galibiyetle finale yükseldi Uruguay. E bizde sevinelim tabi, kalecimiz Copa America Finalinde... 99'dan beri ilk kez finale yükseliyormuş Uruguay. Tahminim finali kazanacakları yönünde..

19 Temmuz 2011 Salı

Biz Kurbana bekliyorduk.

0 yorum


Profesyonel futbolcu Nestor Fernando Muslera ile Şirketimiz arasında varılan mutabakata göre; Futbolcuyla 2011-2012 sezonundan başlamak üzere 5 futbol sezonu için sözleşme imzalanmıştır. Buna göre Futbolcuya her sezon için 2.000.000 EUR ödenecektir.
Ayrıca Futbolcunun federatif haklarında pay sahibi olan Wanderers Montevideo kulübüyle Futbolcunun federatif haklarının tamamen kulübümüze devri karşılığında Wanderers Montevideo'ya 3 yıllık vadeye yayılacak şekilde 6.750.000 EUR miktarında ödeme yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Galatasaray Sportif AŞ

Valla hiç açıklamadan oynatacaklar diye korkmaya başlamıştım. Biz kurban bayramına bekliyorduk ama, daha ramazan gelmeden açıkladı yönetim. Artık sıradaki transferi yeni yıla görürüz herhal.

İşin dalga boyutu bir yana. Galatasaray kalesi artık daha güçlü. Gerçekten şuan dünyanın en iyi kalecilerinden biri bana göre Fernando Muslera. Aynı zamanda yaşınında genç oluşu, ne olursa olsun bu adam üzerinde sabredilecek olduğu anlamınada gelir. Nitekim bu adama sabretmek, bizim Aykut'a sabretmekten farklı olur. Aykut kendimi bildim bileli yedek bu takımda. Fakat Muslera bir iki sezon üzerinde durulduğunda, çok çok iyi bir kaleci haline gelecek.
Zaten Muslera nasıl bir kaleci olduğunu, ne kadar formda olduğunu şuan Copa America'da gösteriyor dünyaya. Belkide şuana kadar kariyerinde ulaştığı en üst noktadayken Galatasaray'ın bu transferi yapmış olması transferin değerinide bir o kadar arttıracaktır.
Lorik Cana'nın gidişini unutturacaktır Muslera bizlere. Ben izlediğim ve tanıdığım kadarıyla şöyle özet geçeyim Muslera için:
Galatasaray kalesi artık emin ellerde. Hem mecazi, hem gerçek anlamda söylüyorum bunu.. Hayırlı olsun..

Ok xd by

0 yorum

Heart and Heartbreak

0 yorum

Bayanlar Dünya Kupası'nı takip edenler ne demek istediğimi anlayacaktır..
 Gerçekten çok güzel olmuş ... 

Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı takımlar

3 yorum
İstanbulspor -2004 Küme düştü
Malatyaspor- 2005 Küme düştü
Konyaspor  - 2008 Küme düştü
Ankaraspor - 2009 Küme düştü
Fenerbahçe - 2011 ?

Demek ki sorun bizde değilmiş. Tek taraflıda değilmiş.. 

Felipe 'Mal'o

0 yorum

Bügun düştü gündeme. Galatasaray-Felipe Melo haberleri önce İtalya'da, ardından dolaylı olarak Türk medyasında yer buldu. İtalyan medyasına bakacak olursak iş son derece ciddi. Felipe Melo her an Galatasaray'lı olabilir. Ama olmalı mı?
Melo iyi oyuncudur. Fazla yetenekli olmasada, her Brezilyalı en az ne kadar yetenekliyse, o da o kadar yetenekli işte. Zaten oynadığı mevki fazla yetenek gerektirmez. Melo'da aslında mevkisinin gereklerini yapıyor. Savaşçıdır , ısırır rakibi yorar ve çok koşar. Ama Felipe Melo 'beyin terk'tir arkadaşlar. Felipe maldır. Arada bir salaklığı tutar akıl almaz şeyler yapar.
Ha eğer Galatasaray'a gelirde mallıklarını yaparsa, Terim'den okkalı bir Osmanlı tokadını yer.
Neyse. Gelişmelere göre yine yazarız gerekirse.. Şimdilik bu kadar.

Abdurrahim Albayrak | Bordeaux maçı gol sevinci

0 yorum


Çok seviyorum abi bu adamı .. O kadar sempatik ve cana yakın duruyor ki. Hiç bir yapmacıklık olduğunu zannetmiyorum bu adamda. Galatasaray yöneticisi dediğin böyle olmalı. Galatasaray için hop oturup hop kalkmalı. Galatasaray'a 'aşık' olmalı..

Muslera'dan açıklama

0 yorum
Copa America'da Uruguay formasıyla başarılı bir performans gösteren Muslera, La Gazzetta dello Sport'a konuşurken, "Öncelikli hedefim Copa America'da zafere ulaşmak. Daha sonra da yeni takımım Galatasaray'da işime konsantre olacak ve başarılara imza atacağım." şeklinde konuştu.

Açıklamasında Lazio'ya da göndermede bulunmayı ihmal etmeyen Muslera, "Sözleşmemi uzatmamışlardı. Nasıl bir kaleci olduğumu görmüşlerdir herhalde?" ifadelerini kullanırken, Arjantin karşısında penaltılardan ziyade Tevez'in frikiğini kurtarmasının dönüm noktası olduğunu savundu.
Artık hayırlı olsun demekten yoruldum Muslera için. Ama Copa America'yı izledikçe farkına varıyorumki, gerçekten çok hayırlı olacak..


18 Temmuz 2011 Pazartesi

Cristiano Ronaldo Terk

0 yorum

Yorum yok.Gördüğümden beri gülüyorum! :) :)

Chelsea-Arda

0 yorum
Aklıma geldi birden. Yazayım dedim. Hani gidecek diyorlardıya.
Chelsea taraftarları gaza gelmişti. Türkiye'ye , Galatasaray'a laf ediyordu. Arda, Hiddink'le gelecek diyordu. Şimdi o Chelsea'lilere sormak istiyorum aslında. Noldu lan? Aldınız mı?

Artık hayatımdan çıksan diyorum.

0 yorum

Sana gelsin Ayhan Akman. Mustafa'ya gitti gözüyle bakıyorum. E Barış zaten yok. Sıra sende..




Artık hayatımdan çıksan diyorum
Bu ikili delilik sona erse
İkimiz için de en hayırlısını diliyorum
Hiç olmamış gibi davranabilmeyi
Bu yok ediciliği anlayabilmeyi
Bir bilsen ne kadar yürekten istiyorum

Lütfen
Görmeyeyim seni
Bir yerlerde karşıma çıkma

Konuşmayalım, bakışmayalım
Ne olursun

Daha fazla tükenmeye takatim yok

Sanki aşkı öğütmeye programlı gibiyiz
Aslında bakarsan insan olarak iyiyiz
Ama daha fazlasını isteme benden yalvarırım
Ben bittim artık kalmadım

İşte yeni 1 numara

0 yorum

Dis is Bırazil

0 yorum

Şuan farkettimki, Copa America ile ilgili hiç yazı yazmamışız. Ayıp etmişiz. Kusura bakmayın.
Bugünkü konu ise yazılmayacak cinsten değil açıkcası. Brezilya-Paraguay çeyrek final maçı vardı dün. Aslında maçı izleseniz ve size golleri kestik deseler. Brezilya maçı 3-4 farkla kazanmıştır derdiniz. Brezilya gerçekten çok gol pozisyonu yakaladı. İlk dakikadan itibaren Paraguay'ı sahada ezdiler. Ama bir yerden sonra 'tecrübe' olmak zorunda bir takımda. Brezilya'da bunun eksikliğini hissetti.
Ha tek sorun tecrübe miydi? Hayır. Eğer saha patates tarlasına benziyor olmasaydı, belki sonuç yine farklı olabilirdi. Tamam Paraguay'da aynı sahada oynayıp penaltı attı diyebilirsiniz. Ama bütün maç sahayla boğuştu Brezilya Milli Takımı.
Hele penaltılar. Brezilya takımı 4 tane penaltı kaçırdı. Penaltının atıldığı kalenin olduğu taraf zaten felç olmuş, bir de penaltı atmaya çalıştılar orada. Özellikle benim gördüğüm kadarıyla Elano'nun attığı penaltıda havaya kalkan çimen toprak tabakası bunların kanıtıdır heralde.
Neyse. Brezilya elendi. Paraguay yarı finalde. Larissa Riquelme sevinmiştir...



17 Temmuz 2011 Pazar

Bilet kesildi

0 yorum


Resimde gördüğünüz Mehmet Batdal, Pino, Serkan Kurtuluş , Musa Çağıran ,MUSTAFA SARP ve Okan Derici Almanya kamp kadrosuna alınmadı. Okan Derici dışındaki isimlerin bana kalırsa takımdan ayrılması çok büyük ihtimal. Özellikle Pino ve Mustafa Sarp'ın Bursaspor'a takas yoluyla gidebileceğini söyleyebilirim.. 
Serkan , Mehmet Batdal ve Musa Çağıran ise ne olacak bilmiyorum. Ama Okan Derici burada kalacak buna eminim. Neyse, İmparator bir karar vermiş ,daha iyi bilecek değiliz...

Parçalı, Sarı ve Siyah

2 yorum

Yeni formalar dün internete düştü, bugün tanıtıldı herkesin farkında olduğu gibi. Açıkcası formaları dün gördüğümde hayal kırıklığına uğradım. Ancak bugün oyuncuların üzerinde ve takım halinde şortu çorabı vs. birlikte görünce, formalar gözüme bir hoş geldi.

Siyah ;
Açıkca söylemem gerekirse, dün bende hayal kırıklığı yaratan forma siyahtı. Çok daha iyi bir şey bekliyordum. Nitekim hala daha iyi bir şey beklediğimi gizleyemem. Ama dünkü fotoğrafa oranla bugün bir nebze daha hoş göründü siyah forma gözüme. Son bir kaç sezondur parçalı dışındaki formaları ya çok güzel, ya çok kötü olurdu Galatasaray'ın. Bu sezon siyah forma ne çok güzel, ne çok kötü olmuş. Sarı mı? Birazdan değineceğim...

Sarı ;
Hiç uzatmadan söylüyorum. Bayıldım sarı formaya. Ve ilk fırsatta gidip almak istiyorum. Bir üst paragrafta söylediğim gibi, son sezonlarda ya çok eleştirilir ya da beğenilirdi alternatif formalar. Sarı formayı ben çok beğendim. Galatasaray'ın ne kadar kırmızısı varsa, bir o kadarda sarısı vardır. O yüzden hep istemişimdir zaten bir sarı forma olsun, nitekim oldu, hemde çok güzel oldu..

Parçalı ;
Fazla söze ne hacet derlerya. Parçalı forma Galatasaray'lılar için öyledir. Değişmez bir kültürün süregelen simgesidir aslında. Pek denecek bir şey yok. Bu sene sol taraf kırmızı sağ taraf sarı olarak dizayn edilmiş öncekilerden farklı olarak. Metin Oktay forması yapılmış bir anlamda. Ama kararsızım hala. Parçalı mı alsam, yoksa sarı mı?

Bu arada arkadaki oyuncu isimleri ve rakamların fotoğrafınıda gördünüz. Yorum yapmak istemezdim ama. Yine çok kötü olmuş be hacı..

Galatasaray'ın yeni formaları

0 yorum
Çekimler henüz bu şekilde. Yarın yayınlanınca daha güzel resimler olacaktır. O şekilde paylaşır, görüşümüzü bildiririz. Şimdilik bu kadar..



16 Temmuz 2011 Cumartesi

''Kupayı iade etmiyoruz''

0 yorum
Beşiktaş'ın 'aklanana kadar' Türkiye Kupası'nı Futbol Federasyonu'na iade etme kararını almasından sonra  Milliyet'te yer alan habere göre; F.Bahçe yönetiminin, şampiyonluk kupasını iade etme gibi bir girişimlerinin olmayacağı belirtilmiş. Yine aynı haberdeki yazıda, F.Bahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir'in, Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'la son gelişmeler sonrası görüştüğü ve Aydınlar'a "Kararı bekliyoruz. Ancak hiçbir suçumuz yok. Olduğuna da inanmıyoruz. Şampiyonluğumuz elimizden alınmasın" dediği belirtiliyor.
Valla bana kalırsa Nihat Özdemir'in hiç bunu konuşmasına bile gerek yoktu. Zaten Mehmet Ali Bey FENERBAHÇE'sine dokuntdurmayacak. Dokunursa UEFA dokunacak ama ne dokunma. Eğer Federasyon gerekli yaptırımları uygulamaz ve bu durumun farkına UEFA varırsa, o zaman Türk futbolunun düşeceği durumu ne siz sorun, ne ben söyleyeyim. Ama dediğim gibi. Mehmet Ali Bey o çok sevdiği Fenerbahçe'sine dokunmadan, Aziz Yıldırım'ıda Fenerbahçe'nin dışına atmış bir şekilde devam edecek olaya. Hiç bir şey olmamış gibi lig başlayacak. Süper kupa ne olacak bilmiyorum ama, bu işin sonu pek hayra alamet değil sanki...

Kewell'a veda edelim...

0 yorum


Bu yaz her zamankinden farklı olacak hazırlık maçları Galatasaray'ın. Twente,İnter,Liverpool ve ardından Olimpiakos. Avrupa'ya gidemesekte, Avrupa bize gelecek . Fatih Terim faktör bu olsa gerek. Bu maçların içinde ise iple çektiğim Liverpool maçı. Gelsede izlesek dediğim..
O Liverpool maçı için ise başka bir durum söz konusu. Harry Kewell. Galatasaray'a geldiği günden itibaren yaptıkları, bu takıma kattıkları ve taraftar üzerindeki etkisi. Sempatisi beni kendine hayran bıraktı. Çoğumuz içinde böyledir bu.
Ve şimdi Galatasaray taraftarı gerek twitter üzerinden, gerek facebook veya resmi siteden kulübe atılan mesajlarla Kewell'ı Liverpool maçında son kez sahada görmek istediğini söylüyor. Yönetim ne der bilinmez. Ama özellikle Ünal Aysal'ın henüz genç olan başkanlık göneminde gördük ki, yönetim taraftara ve görüşlerine ciddi derecede önem veriyor.
Böyle adamların Türkiye'ye gelmesi zor oluyor, bari giderken iyi gitsinler... Umarım bu gerçekleşirde, Harry Kewell hakettiği gibi uğurlanır Galatasaray tribünlerince..

''Bank Asya'da bedava oynarız''

0 yorum
Emre Belözoğlu yapmış bu açıklamayı. Demişki doğuştan Fenerbahçe'li hırçın Emre;
“Bu takımı küme düşürürlerse, ertesi sabah kulübe gidip boş mukaveleye imza atarız, Bank Asya’da bedavaya oynarız. Elimde olsa 10 yıllık imza atarım ama yaşım ilerledi 10 yıl daha futbol oynamam imkansız. Volkan Demirel, Gökhan Gönül gibi oyuncuların yaşı ise müsait, 10 yıllık imzayı atarlar. Hem de hiç düşünmeden”
Siktir ordan derler adama. Hadi sen oynadın. Zaten yaşın geçti. Bir kaç sene içinde futbolu bırakacaksın. Gökhan'ın Barcelona'yla ismi geçiyor, gerizekalı mı adam bütün kariyerini bitirsin. Barcelona olmasa bile Avrupa Liginde kafaya mücadele edecek takımlarda banko oynayabilecek düzeyde bir oyuncu Gökhan. Keza Volkan'da öyle. Ha eğer boş mukaveleye hepsi imza atarsa. Helal olsun derim. Tıpkı Cavenaghi'nin küme düşen River Plate'e geri dönecek olması gibi.
Ama Emre Belözoğlu denen adamın hiç bir açıklamasında olmadığı gibi, bu söyledikleride bana pek samimi gelmedi açıkcası. Gerçi doğuştan Fenerbahçe'li olduğu için, Fenerbahçe taraftarlarının gözüne girmeye çalışıyor olabilir hırçın çocuk. Ama saçmalamış bence. Bayaa bi saçmalamış..