27 Ocak 2011 Perşembe

Yeter-Günah


Bu nedir? Futbol mudur bu oynanan,yoksa biz mi yanlış biliyoruz futbolu? Barcelona'yı izledikçe içim acıyor arkadaş. Karşısına gelen takımlar için o maçtaki tek amaç kart cezası almamak ve averajı yeterince düşürmemek.
Futbolun sıkıcı yönüde vardır,maç içinde pozisyon olmaz,0-0 biter,amiyane tabiriyle 'kısır' maçlar olur.. Ama Barcelona'nın futboluda sıkmaya başladı artık. Tamamen bir Barcelona sempatizanı olarak söylüyorum bunu,neredeyse maçlarının hemen hemen hepsini seyrederim,en zor geçmesini beklediğim Real Madrid maçında 5 attılar. Bir yandan insana müthiş zevk verselerde,Xavi'nin attığı her pasın yerine ulaşacağını,İniesta ve Messi'nin olağanüstü herhangi bir durum olmadığı sürece top kaybetmeyeceğini,Pedro'nun son vuruşların hepsini gol yapacağını ezberlemiş olmak biraz ironik bir durum olsa gerek.
İlk sene zirve yaptılar,6 kupaydı,muhteşem futboldu carttı curttu derken herkesin aklına kazındılar ve herkes aynı şeyi düşünüyordu 'daha ne kadar sürecek?' ,aynı soru hala herkesin aklında. Bende düşünmüyor değilim,acaba ne zaman yıkılacak bu saltanat.

Ha,Barcelona'nın futbolunu beğenmiyormuyum? Tabiki hayır,öyle bir şey diyecek insan daha tanımıyorum, ama rakipsiz olmakta sıkıyor ,rekabet istiyor insan biraz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder