17 Eylül 2011 Cumartesi

Final | Fransa-İspanya



Benim düşüncem finalde İspanya'nın yerinde Sırbistan'ın olacağı yönündeydi. Turnuvaya müthiş başlamıştı Sırplar, ve Fransa'ya karşı harika bir oyun sonunda pota altında Savanovic'in kaçırdığı -belki 100 kere atsa 99 unu sokardı- şutla maçı kaybetmişlerdi.
Belki o top girmiş olsa, Sırplar ikinci tura namağlup gelecek, o havayla finale kadar çıkacaklardı.
Ama şartlar ve olaylar böyle gelişince durumda böyle oldu.

Turnuvanın finalinin adı İspanya-Fransa olunca, insanın morali de bozulmuyor değil hani.
Birini bilmem kaç sayı farktan gelip, 57 sayıda tutup yenmişsin.. Öbüründe belki de lise takımlarının bile atmadığı kadar kötü bir yüzdeyle üçlük atmana rağmen son topta maçı vermişsin. Gerçekten üzücü bir durum olsa gerek.
Ama kimse inkar edemezki, iki takımda şuan Avrupa'da en üst düzey basketbolu oynayan ülkelerden, ve turnuva performansları bütün takımların üstünde.

Final maçına gelecek olursak. Benim tahminim Fransa'nın şampiyonluğu yönünde.. Maçın temposunu ise İspanya belirleyecektir. İki takım birbirine o kadar zıtlar ki. Fransa turnuvanın en az üçlük atan takımı iken, İspanya turnuvanın üç sayı çizgisi gerisinden en tehlikeli takımı belki de.
Ama İspanya ne kadar dışardan tehlikeli bir takım olursa olsun, Fransa'nın sertliği bir adam öne geçirecektir Fransız takımını.

Bu arada bir not olarakta düşmek istiyorum, tam emin değilim ama, daha önce bir Eurobasket finalinde, iki batı Avrupa ülkesi karşılaşmışmı bilmiyorum. Yugoslav ekolünden buralarda bir takım olmaması şaşırtıcı. Olimpiyat elemelerine ise, koskoca ekolden, bir tek Makedonya gidecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder