8 Şubat 2011 Salı

Best


Kuzey İrlanda'da dünyaya geldi. Futbol tarihinin en yetenekli oyuncularından biri olarak kabul edildi. Bir zamanlar İngiltere'yi kasıp kavurdu . Döneminin en iyi oyuncusuydu çoğuna göre. Ama George Best'in tek sevgisi futbola değildi..
63-74 yılları arası Manchester United'da oynadı ve kariyerinin doruk noktasına ulaştı.65,67 sezonlarında lig,68 sezonunda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı ve bu sezonda Avrupa'da yılın futbolcusu oldu Best.

Toplamda 466 kere ManU forması giydi ve 178 gole ulaştı.. 74 senesinde antremanlara devamsızlığı ve aşırı alkol nedeniyle ManU'dan kovuldu .
Manchester United'da oynarken tribün ve medyanın gözdesi haline geldi George Best. Futbolun James Dean'i veya uzun siyah saçları ve yakışıklılığıyla 'Beşinci Beatle' lakablarını aldı Best. Bu dönemlerde alkol,kumar ve kadın tutkusu arasında buldu kendini. İlerleyen zamanlarda ise başına büyük dertler açacak bu tutkuların peşinden bir türlü ayrılamıyordu George Best.
70'lerin başından itibaren futboldaki kariyeri hızlı bir şekilde düşüşe geçen Best'in ilginç bir hikayeside şu şekilde;
Lüks bir hotelde kahvaltı servisi için odasına giren garson,George Best'i o seneki dünya güzeliyle yatakta,bir şişe şampa
nya ve kumardan kazanılmış binlerce pound içinde görür,ve sorar ;''Hata neredeydi,George?''

Aslında o da farkındaydı hatanın fakat kurtulamıyordu.Belki de futbol tarihinin en iyi futbolcusu konumuna gelecekken kumar,kadın ve alkolun etkisine girmişti Best. Kendiside farkındaydı bu durumun fakat yapamıyordu işte. Ünlü bir sözü var kendisiyle ilgili; '' Hayatımdaki her şeyi çalımladım,alkol hariç ''
diyordu . Ve son derece haklıydı. Ada ve Dünya futbolunun belkide tam orta yerindeyken hayatı tamamen dibe vurmuştu..
Ama hala ağızlarda ismi. Hala gelmiş geçmiş en iyi oyuncular arasında gösteriliyor. Hala insanların dilinde geziyor ismi ve çoğuna görede George gerçekten 'Best'..

George Best,kendi hayatını tek cümleyle anlatmış aslında yine.. Daha da iyi anlatılamazdı herhalde;
''1969 yılında kadınları ve alkolü bırakmaya karar verdim. Hayatımın en kötü 20 dakikasıydı."
Çoğu insanın söylediği
cümle,benim içinde aynı şekilde geçerlidir ama. Benim içinde yeri ayrıdır. Benim zamanıma denk gelmedi George Best,hiç canlı izlemedim fakat;
Maradona good,Pele better,George 'Best' tir benim içinde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder