27 Şubat 2011 Pazar

Cehennemden geçmek;


''Cevat rahatca başa cikilacak kolay bir oyuncu degildi,
ama birlikte cehennem'den gecebileceginiz futbolculardandı..."
Jupp Derwall

Galatasaray'ın şu anki sorunuda bu bence. Derwall'ınde dediği gibi Cevat Prekazi kolay başa çıkılacak bir futbolcu değildi,ama her zaman güvenebileceğiniz,takımda o varsa devamlı umut edeceğiniz bir şeyler var demekti. Ama şimdi herşey tersine döndü.

Hagi'nin elinde böyle oyuncu kalmadı . Galatasaray'da böyle oyuncu kalmadı. Derwall'in deyişiyle; birlikte cehennemden geçeceği oyuncu yok Galatasaray'ın.
Aslında zamanında Galatasaray deyince akla gelirdi bu cümleler. Metin'ler,Cevat'lar,Simovic'ler,Cüneyt'ler,Bülent'ler,Hakan'lar,Arif'ler ve daha saymadığım niceleri..Galatasaray bu demekti bir zamanlar. Galatasaray 'Ruh' demekti.

Şimdi ne değişti peki?Ne oldu Galatasasay'a? Florya'nın kapısından girdiğinizde karşınıza çıkan sararmış UEFA fotoğrafı mıdır Galatasaray'ın ruhu? Ya da daha önce Florya'nın kapısında yazan ''Sizi buraya getiren yeteneğinizdir,burada kalmanızı sağlayacak olan ise karakteriniz olacaktır'' yazısının nerede olduğunu bilmeyişimizden mi kaynaklanır bunlar?
Aslında işin bu noktaya gelmesinin en büyük sebebide bana kalırsa 'Aslanlı yola Galatasaray efsanelerinin değilde,Galatasaray başkanlarının heykeli dikilsin' zihniyetidir.

Ama dediğim gibi buralara gelene kadar neler neler konuşulup tartışılmalı. Kısacası köklü,hemde çok köklü bir değişim gerekiyor.
Antrenöründen yönetimine,futbolcusunudan çaycısına kadar bir değişim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder