11 Şubat 2011 Cuma

Spor Toto Türkiye Kupası'nda yarı final;



Bir yanda Efes'i eleyen Beşiktaş,diğer yanda gittikçe basketbolla biraz daha haşır neşir olan Trabzonspor.
Aslında maç öncesi yükselen formuyla Beşiktaş favori. Efes maçını kazanmalarını sağlayan pivot Ogilvy eğer bu maçta aynı performansı sergilerse Beşiktaş Cola Turka fazla zorlanmayacaktır.
Ama eğer Trabzonspor,Efes'in çeyrek final maçının ilk yarısında yaptığı gibi Chatman'ın üzerine baskılı bir oyun oynarsa,Beşiktaş'ta alternatifsiz olan Chat
man zor durumda kalıyor ve Beşiktaş tam anlamıyla duruyor.Mutlaka iki takımında,antrenörlerininde bu maç öncesinde planları vardır ve benim bunları tahmin etmem çok zor..
Ama dediğim gibi bir maçı sadece bir oyuncu üzerinden değerlendirmek saçma olur.Medical Park Trabzonspor'unda kadrosu buralara geldiğine göre bir seviyenin üzerinde ve şimdiden yabana atmak anlamsız olur.
Her ne kadar 'top yuvarlaktır ' deyimi bu sporda da geçerli olsada bu eşleşmeden favorim Beşiktaş Cola Turka 'dır benim için..

Bir diğer eşleşme ise Galatasaray CC-Fenerbahçe Ülker..
Aslında biraz garip bir durum oldu. Futbolun 4 büyükleri,kupada yarı final oynuyor. Olin Edirne'yi eleyip geldi Galatasaray. Zor oldu ama beklenen oldu açıkcası.
Fenerbahçe ise müthiş bir maçın ardından Banvit'i eledi. Kimine göre hakem kararıyla,Sipahija'ya göre hakemle alakası yok ama sonuçta Fenerbahçe burada..
Her ne kadar forza Galatasaray'cı olsam bile bu maçın favorisi tabikide Fenerbahçe Ülker.

Gerçekten mükemmel bir kadro kuruldu Fenerbahçe tarafında. Uzun rotasyonunda şuan sakatlık sorunuyla cebelleşiyorlar ama o kadar iyi bir kısa rotasyonu var ki Fenerbahçe Ülker'de.Belkide Avrupa'nın en iyisi diyebilir bu açıdan. Ama dediğim gibi uzun oyuncularından Kaya Peker ve Gasper Vidmar'ın sakatlığı çok etkiliyor Fenerbahçe'yi.

Galatasaray tarafında ise herşey bilindiği gibi. Takım bir yerde gazla çalışıyor. İstedikleri zaman istedikleri maçı kazanıyorlar aslında. Bu sezon Fenerbahçe'yi bir kere yendiler,ikincisi olacakmı tahmin etmek güç. Ama eğer bu maçta Tutku,Shumpert ve Radoslav reyis iyi oynarlarsa Galatasaray istediği sonucu rahatlıkla alır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder