15 Haziran 2011 Çarşamba

Galatasaray varsa, umut vardır.


Gerçekten müthiş bir final serisi izliyor Türkiye. Zaten serinin Galatasaray-Fenerbahçe olacağı belirlendikten sonra, herkesin düşünceside bu yöndeydi. Fenerbahçe'nin domine edeceği bir seri olacağını düşünen kesimde bir hayli fazlaydı tabi.
Dünkü maça gelmeden seride durum 3-1 di. Sinan Erdem'i gelin gibi süslemişti adeta Fenerbahçeliler. Ordaki 15 bin seyircinin yanı sıra, maçı izleyen, seriyi takip edenlerin hemen hemen hepsi Fenerbahçe Ülker'in evinde bu maçı kaybetmeyeceğini, şampiyonluğunu ilan edeceğini düşünüyordu.
Fakat maçın başlamasından sonra, geçen dakikaların ardından maçın Fenerbahçe açısından o kadar rahat geçmeyeceği anlaşılmaya başlanmıştı.
Ancak şöyle de bir durum vardı. Fenerbahçe taraftarı dün oraya maçı sadece seyretmeye gitmişlerdi. Maçı seyredelim, nasıl olsa kazanırız, ardından şampiyonluk kutlarız diyerek maça gitmiş oradaki 15 bin taraftar. Maçın sonu yaklaşıp işler sıkışıncaya kadar hiç devreye girmedi Fenerbahçe taraftarı.

Maça gelecek olursak. Bir önceki maçın ıslıklanan ve yuhalanan iki ismi, Josh Shipp ve Luksa Andric Galatasaray'a bu maçı getiren isimlerdi. Maçın kaderinide Tutku'yla Andric'in oynadığı ikili oyunlar belirledi aslında. Bir anlamda garipti bu. Çünkü Galatasaray CC. elli defa aynı ikili oyunu oynadı ve çoğundan sayı buldu, ama Sipahija buna engel olamadı.
Çok bariz hataları oldu dün koç Sipahija'nın.

Çok büyük iş başardı Galatasaray. Hiç bir şey yapmasa bile, çok formsuz olsa bile, çok düşük yüzdelerde kalsa bile mücadeleyi bırakmayacağını bir kez daha gösterdi bu takım. En skorer iki ismi Shumpert ve Jerry Johnson'ın toplam 6 sayıda kaldığı maçı kazanmak bir yana. Fenerbahçe'yi 71 sayıda tutmakta başarıdır bence.
Bununda kilidi Oktay Hoca'nın yaptırdığı alan savunmasıdır.
Galatasaray seride 5 maçtır ne zaman alan savunmasına geçse, Fenerbahçe bir türlü hücum yapamıyor. Hücumları eriyordu Fenerbahçe'nin adeta.
Şimdi Abdi İpekçi'ye döndü tekrar seri. Ve Galatasaray'ın arkasında, Fenerbahçe'yi yenmek için herşeyini verecek birde taraftarı olacak orda. Seri 7. maça gider mi? Bence gider. Giderse ne olur bilmem.
Ama Oktay Hoca 'nın cümlesini sizinle paylaşayım. Gerisini siz çıkarın..

Yine söylüyorum, biz maç kaybedebiliriz, bundan sonra da kaybedeceğiz, başka maçlar da kaybetmiş olacağız,sporun içinde var olan şeyler, ama kaybetmeyeceğimiz bir şey var. O da bizim mücadelemiz ve bizim rekabetçi kimliğimiz.Onu her zaman sahaya yansıtacağız. Dolayısıyla bunu gören her Galatasaraylı da bu şekilde bilsin ve bundan sonraki maçlarda bize destek olsun
Oktay Mahmuti 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder