21 Haziran 2011 Salı

Villas Boas gerçeği


34 yaşındaki Porto'nun bana kalırsa şimdiden efsaneleşmiş teknik direktörü, istifa etmiş. Fakat istifanın şöyle bir sonucu olmuş ki, Villas Boas'ın sözleşme fesih bedeli 15 € . Bu bedelide cebinden ödeyeceğini söylemiş Villas Boas . Ama bence, daha da doğrusu herkesinde bildiği gibi bu parayı ödeyecek kulüp Chelsea olacak.
Aslında Villas Boas'ın Chelsea'ye gitmesinin doğuracağı sonuçlar ve ortaya çıkacak durumlar ilginç olsa gerek.
Porto'da efsane olup, Şampiyonlar Ligini kazanıp Chelsea'ye giden bir adam daha vardı. Şimdi Real Madrid'e kadar uzadı yolu. Evet Jose Mourinho. Ama yinede bir fark var aralarında. Mourinho gittiğinde 44 yaşındaydı, Villas Boas henüz 34 yaşında.

Villas Boas'ın Chelsea'ye gitmesi, daha doğrusu gidecek olması bir şey daha gösterir ki, Hiddink mevzusu kapanmıştır. Günlerdir ülke gündemini meşgul eden konu, aslında çok alakasız bir noktadan dolaylı yoldan kapandı bir anlamda. Hiddink Chelsea'ye gitmeyek.
Dikkatimi çeken bir durum daha var açıkcası. Henüz 34 yaşındaki Villas Boas'ın Chelsea'ye gitmesi halinde , Drogba kendisiyle yaşıt olan antrenörle çalışırmı acaba? Tamam biraz ütopik ve objektif olmayan yaklaşım olabilir. Drogba dediğimde işin öbür ucu Galatasaray'a dayandığından böyle gelişti düşüncem ..

Neyse. Bana kalırsa Villas Boas, Mourinho'dan daha başarılı olacak. Boynuz kulağı geçecek.
Asıl merak ettiğim durum ise, olası bir Chelsea-Real Madrid eşleşmesinde ortaya çıkacak durum. Bekleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder