22 Haziran 2011 Çarşamba

Parke



Baskebol şubesinde dün garip ve bir o kadar ilgi çekici işler oldu Galatasaray'da.
Cevher Özer'in geldiğini zaten biliyorduk. Yanında dün Ender Arslan ve Furkan Aldemir'inde eklendiğini öğrendik. Bu oyuncuları değerlendirecek olursak;

 Cevher Ermal'in gidişinin ardından getirildi bu takıma. Ermal'den çok aşağıda ya da çok daha üstün bir oyuncu demek saçma olur. İkisininde performansları zamana, maça ve hatta rakibe göre değişebiliyor. Ligimizin nadir şut özelliği olan oyuncularından Cevher. Şut özelliği dediysek Nowitzki'de demedik yani, arada bir atar en azından. Bu ciddi bir özellik bana göre bir uzunda.
Uzun oyuncu tepeye kadar çıktığında, savunmacısı genelde onu yakından savunmaz, nasıl olsa şut tehdidi yok diyerekten biraz geriden savunur ki, boyalı alanıda kontrol edebilsin. İşte Cevher bu açıdanda faydalı olacaktır Galatasaray hücumlarında.. Geçtiğimiz sezon ise 32maçta 11,2 sayı ve 5,1 ribaund  ortalaması yakalamış Cevher..
Ender Arslan'ı zaten hepimiz biliyoruzdur. Geçtiğimiz sezon süreklilik göstreren bir performansı yoktu Ender'in. Ama ligimizde ender bulunan oyunculardan kendisi. Özellikle Galatasaray'ın yerli guard rotasyonu açısından iyi oldu bu transfer. Jerry Johnson'ın Kazakistan'a gitmesinin ardından Ender Arslan getirildi oraya. Elbette JJ kadar skorer, patlayıcı bir özelliği yok Ender'in, ama performansı hiç bir zaman onun kadar belirsiz olmayacak en azından. Yani her maç en azından belli bir seviyede mücadele edecek Ender. JJ bazı maçları tek başına alırken, bazı maçlarıda alıp rakibe veriyordu adeta..
Birde Furkan var tabi. Açıkca söyleyeyim kendisini fazla izleme fırsatım olmadı. Ama yapılan yorumlar, konuşulanlar oldukça olumlu yönde . Umarım işimize yarar Furkan... Hayırlı olsun..

Benim için belkide Galatasaray'da meydana gelen en önemli gelişme, Oktay Mahmuti'nin artık parkede olmayacak olmasıydı. Kendisi kulübün CEO'luğuna getirilmiş, yerine koç olarak Jure Zdovc görev yapacakmış. Çok ama çok moralim bozuldu açıkcası bu haberi duyduğumda. Yeni yapılanma dedik, yenilmez armada dedik, mücadele eden bir takım dedik ve şimdi o takım bozuluyor. Rancik ve JJ 'in gitmesi neysede, oyuncu gider gelir o önemli değildir. Ama koçun gitmesi çok kötü olacak. Gitmesinden kastım, tribünde oturması.
Anladığım kadarıyla Oktay Mahmuti'den bir Pat Riley-Aydın Örs kıvamında bir şeyler yapılmaya çalışılıyor, ama bunun için çok çok erken bence. En azından Pat Riley'in bilmem kaç yüzüğü, Aydın Örs'ünde şampiyonlukları var.. Neyse artık..
Biz istediğimiz kadar sesimizi çıkaralım burada. Kimse duymadıktan sonra bir şey değişmez...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder