4 Temmuz 2011 Pazartesi

Basketbol



Galatasaray basketbol anlamında gerçekten büyük işler yaptı bu sezon. Harika bir sezon geçirdik takım olarak. Final serisinde 6 kat daha fazla bütçeye sahip Fenerbahçe'ye şampiyonluğu kılı kılına kaybettik. Mücadele ettik, vazgeçmedik..
Sonucundada final serisinde ligi noktalayıp Euroleague için ön eleme oynama hakkı kazandık. Aslında geçen sezon basketbol takımında olanlar, bir kaç yıl sonra sonuç vermesi beklenen planlamanın, henüz ilk yılında yaşadıklarımızdan ibaretti. Yani daha açıkca söylemek gerekirse, ben ve belkide bütük Galatasaray camiası, Galatasaray taraftarı ve basketbol şubesi dahil herkes, bu planlamanın , bu sistemin bir iki yıl içinde anca oturacağını, ve ancak 2-3 yıl sonra final yolu göreceğimizi düşünüyordu.
Ama kimsenin beklediği gibi değildi Galatasaray bu sene. Oktay Hoca'nın bunda ki payı şüphesiz yadsınamaz. Sistemini , savunma ve mücadeleyle üçgen hücumu takıma bu kadar kısa sürede adapte etti. Jerry Johnson denen dengesiz adamdan, maç kazandıran oyuncu, Joshua Shipp gibi bir adamdan görev adamı yarattı.

Gelecek sezonun yanı sıra bu sezonda Galatasaray basketbol için gerçekten çok yatırım yapıyor, ve basketbola her geçen sene biraz daha önem vermeye başlıyor. Bunun bence en önemli kanıtı yukarıda paylaştığım resmi sitenin giriş resmidir. Bu camiada bize bu sezon Galatasaray'ın ne olduğunu basketbol takımı hatırlattı, fazlasını hakediyorlar.
Transferler ise gerçekten insanı heyecanlandıran cinsten. Özelliklede Jaka Lakovic. Arkadaşımla dalga geçerdik, ''Gelse varyaa'' tarzı yorumlar yapardık. Hayaldi gerçek oldu..
Konuşulan isimler ise en az Jaka kadar heyecan verici. Ama basketbol şubesi, gerçekten insanın içinde bir umut oluşturuyor ileriye dönük. Haydi hayırlısı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder