21 Temmuz 2011 Perşembe

Twente 1-0 Galatasaray | Gol mü? O da ne?


Maç kör dövüşü gibi oldu adeta. Orta sahada iki takım birbirine üstünlük kurmaya çalıştı bütün maç. E iki takımda birbirine bariz üstünlük sağlayamayınca, ne pozisyon oldu maçta, ne seyir zevki güzel futbol.
Galatasaray'dan konuşmak gerekirse. Takımın geçen seneden ne farkı var dersek, takım artık mücadele ediyor. Son dakikaya kadar koşuyorlar, savaşıyorlar. Oyunu bırakmıyorlar yani. E bu da Fatih Terim'in etkisidir.

Fakat gol yollarında sorun var. Terim mutlaka çift forvet oynayacak bu sene. Bu da yine yeni bir sistem demek takım için. Dünkü maçtada bunun sorununu yaşadı Galatasaray. Hem ileri uçtaki Baros-Elmander ikilisinin daha yeni tanışıyor, birbirlerine yeni alışıyor olması, takımın sisteme uyum sağlayamaması nedeniyle gol yollarında sıkıntı çekti Galatasaray. Baros ve Elmander ikiside topla buluştuklarında dikine oynamaya, kaleye ilerlemeye çaba harcadılar, kanatlar atağa fazla katılamadı. Kısacası organizasyon eksikti Galatasaray'da. Ama hallolacaktır mutlaka. Böyle bir sorunla karşılacağımızda belliydi aslında. 4-3-3 ve 4-2-3-1 den 4-4-2 ye bu kadar keskin bir geçiş olmasıda bunun bir nedeniydi.

Ama dediğim gibi. Bu sorun rahatlıkla çözülebilir. Benim için işin önemli kısmını şimdiden halletmiş İmparator. Mücadele. Zaten bu hallolduğu için kalemizde pozisyon görmedik. Bunu başardığımız için oyunun kontrolünü kaybetmedik 90 dakika boyunca.
Yediğimiz gol ise akıllara zarar. Gördünüzmü bilmiyorum ama. Saçma bir goldü yani. Buyrun ona da yer vereyim aşağıda..



Dediğim gibi gol akıllara zarar. Yekta'nın Aykut'u perdelemesine anlam veremedim, onu geçtim rakip kale olsa böyle kafa vurmaz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder