22 Temmuz 2010 Perşembe

Ardasaray-Fenerbahçe 0-1


Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki dostluk(!) maçı,aslında bir çok şeyi bize tekrardan gösterdi..

Nitekim,maçın sonucu tabiki önemli,fenerbahçe maçı kazandı,hakkıyla yada haksız,tebrik ederiz.. Ancak konuşacağımız konu bundan çok,Galatasaray'ın dünkü hali ve genel durumu..


Açıkcası Galatasaray pek iç açıcı gelmedi gözüme. Nedendir bilmem. Fakat dünkü alınan mağlubiyetin sebeplerinden ilki,Frank Rijkaard'ın gurbette oynanan bu derbiye,gerçek bir hazırlık maçıymış gibi bakması oldu.. Frank,bu maçın önemini tam kavrayamamış olsa gerek ki,Fenerbahçenin ideale yakın bir 11 ile sahaya çıktı maça,yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmıştı.. Durum böyle olunca,derbinin,rekabetin,herşeyin farkında olan Aykut Kocaman'ın fenerbahçesi ,tek kale oynayan Galatasaray'ı yenebiliyor..

Ama yinede diyeceksiniz,e be salak çocuk, o kadar gol kaçırdılar,pozisyon harcadılar,Rijkaard ne yapsın? Haklısınızda .. Bu başlığı atma sebebimde zaten bu.. Gelelim o konuya.

Bana kalırsa Arda Turan bu takımın kaptanlığını layıkıyla yerine getiriyor(du). Ancak dün,sahada öyle bir Arda vardıki.. Aldığı her topu neredeyse ezdi, çalım atmak uğruna ne pozisyonlar harcadı.. Ve ısrarla yanına getirilen kankası(!) serdar özkan'dan başkasına zar zor pas attı. Bütün maç Serdarı aradı gözü pas atmak için.. Kötümü oynadı? hayır ama bencil oynadı biraz Arda.. Herşeyi tek başına yapmaya kalkıncada çarklar işlemedi..

Bu arada kısa bir not, Mehmet Batdal o golü atamadı belki ama ben inanıyorumki Galatasaray bu sezon kendisinden çok yararlanacak..

İzleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder