23 Temmuz 2010 Cuma

Futbolun yeni haylaz çocuğu...







Balotelli’nin hayatı, Hollywood filmlerine konu olabilir. Ailesi tarafından terk edilen Mario, yoksulluk içinde büyüdü. Kariyerine 16 yaşında Serie C1 takımlarından Lumezzane’de başlayan Balotelli bir sezon sonra İnter’e transfer oldu. 2007 yılında yedek olarak ilk maçına çıkan Balotelli, bu maçtan 3 gün sonra iki gol birden atarak kendisini kanıtladı ve büyük bir yıldız olabileceğini gösterdi. 18 yıl 85 günlük iken çıktığı Anorthosis Famagusta Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında da gol kaydeden Balotelli UEFA Şampiyonlar Ligi’nin en genç yaşta gol atan ismi olma ünvanını Obafemi Martins’in elinden almış oldu.
Ancak Balotelli’nin yetenekleri sadece saha içinde yaptıkları ile sınırlı değil, genç oyuncu saha dışında da çok aktif birisi ve bu nedenle geçtiğimiz Ocak ayında teknik direktör Jose Mourinho tarafından cezalandırıldı.

Mourinho, Balotelli hakkında “Balotelli konsantre olamıyor ve sorumluluk almıyor. Onun bu huylarını değiştirmesi gerek. Antrenmanda kendisini sadece yüzde 25 veriyor. Eğer sadece yüzde 50 civarında kendisini verse, yetenekleriyle dünyanın en iyi oyuncularından birisi olabilir” diyor
Roma kaptanı Totti tarafından İtalya kupası finalinde tekmelenen Balotelli, Juventus taraftarlarının yaptıkları ırkçı tezahüratlara da maruz kaldı. Bu problemler nedeniyle çok güzel bir kariyerin sona erme riski çok yüksek. Balotelli her ne kadar bu sezonu yedek olarak geçirse de , top tekniği ve gol vuruşu anlamında ne kadar yetenekli olduğunu kanıtladı.
Takım arkadaşı Samuel Eto’o “ Ben hayatım boyunca, Balotelli kadar yetenekli bir genç görmedim” diyor.
Inter’de kalacak mı?

Bu sorunun cevabı aslında Inter kulübünde. Geçtiğimiz aylarda Napoli, Milan ve Fiorentina ile birlikte transfer dedikoduları çıktı. Ancak Balotelli konuyla ilgili henüz karar vermedi. Hataları nedeniyle özür dileyen Balotelli, kariyerine Inter’de devam etmek istediğini söyledi.
Genç oyuncu “Inter formasını giydiğim sürece elimden geleni yapacağım. Kariyerimin en zor dönemlerinden birini yaşıyorum. Şimdi tek umudum bütün sorunlarımı çözmek” dedi.



Umuyorum Balotelli yeteneklerini maksimum düzeyde sahaya yansıtabilecek düzeye bir an önce erişebilir ve biz futbol severleri , o harika futbolundan mahrum bırakmaz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder