10 Ekim 2010 Pazar

Manchester Bu Kez THY İçin Oynadı


Son zamanlarda büyük ve prestijli anlaşmalara imza atan, havacılıkta önemli ataklar yapan THY, dünya genelindeki marka bilinirliğini artırmak için yaptığı çalışmalara yeni bir boyut daha kattı.

Resmi sponsor olduğu dünya futbolunun efsane takımı Barcelona'nın yıldızlarının rol aldığı ve dünyada ses getiren reklam filmi, A Milli Erkek Basketbol Takımı'na destek için çekilen ve 12 dev adamın 5 bin metrede smaç bastığı reklam filminin ardından THY, bu kez Manchester United takımının yıldızlarını reklam filminde oynattı.

"Gökyüzünde futbol maçı" adı ile Manchester'da çekilen reklam filmi için bire bir boyutlarda gerçek bir yolcu uçağı inşa edildi. İki ay süren yapım aşamasının ardından başlayan çekimler iki gün sürdü.

David Beckham gibi ünlü futbolcuların global kampanyalarının reklam filmlerini çeken Marco Grandia'nın yönetmenliğini yaptığı reklam filminde, futbolcuların oyun koçluğunu kareograf Billy Wingrove yaptı. Türk ve İngiliz prodüksiyon ekiplerinin ortak çalışması ile hayata geçirilen filmde, 115 kişilik bir ekip görev yaptı.

Bire bir boyutlarda inşa edilen bir uçağın içinde oynanan maçta Manchester United takımının yıldız oyuncuları Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Patrice Evra, Rafael, Fabio, Paul Scholes, Darren Fletcher, Darron Gibson, Anderson ve Edwin Van Der Sar boy gösteren isimler oldu. İkizler Rafael ve Fabio, THY reklam filminin çekimleri sırasında sempatik tavırları ile tüm ekibin neşe kaynağıydı.

Gökyüzünde maç için kamera karşısına geçen bir diğer önemli isim 17 yıl Manchester United forması ile top koşturan efsanevi futbolcu Sir Bobby Charlton'du. Sir Charlton, filmin sürpriz finalinde genç kuşak ile birlikte rol aldı.

Reklam filmi 20 Ekim tarihinde uluslararası televizyon kanallarının ardından THY'nin uçtuğu 80 ülkede gösterime girecek.

1 yorum:

  1. Thy son yıllarda cidden uluslararası anlamda çok yayılmaya başladı..
    Hadi hayırlısı :D

    YanıtlaSil