8 Ekim 2010 Cuma

Semih'e dev fırsat!


DEV frisat derken fotograftaki arkadastan bahsediyorum tabiki. Bugun haberlerde gezinirken Semih'le ilgili cok guzel bir habere rastladim, haber fotodan da anlayacaginiz gibi Shaquille O'Neal ve Semih Erden ile ilgili.

Tipki Hidayet'in Shaq ile olan arkadasligi gibi Semih Erden de boyle bir arkadasliga baslamis bizim sirin devle. Bunda ne kadar etkisi vardir bilemiyorum ama Shaquille O'Neal in bir musluman oldugu ve musluman oyunculara daha bir yakinlik gosterdigi soyleniyor. Haberlerde yazdigina gore, dun gece Boston Celtics in New Jersey Nets i 96-92 maglup ettigi macin ardindan, Shaq bizim Semih icin "Semih, Kevin Garnett ve benden çok şey öğrenecek. Onunla yakından ilgileniyorum. O büyük bir oyuncu. Ayrıca, onu kardeşim gibi görüyorum. Bunu tüm Türkiye bilsin" demis.

Bu okuduklarimiz gercekten gurur verici. Dusunsenize gencecik bir Turk NBA in en unlu, en basarili takimlarindan birine draft ediliyor. Bu oyle bir takim ki her sene sampiyonluga oynuyor ve kadrosunda o genc Turk un ergenlik caginda izledigi, duvarlarini posterleriyle donattigi oyunculari bulunduruyor. Dusunun bi! Daha dune kadar Playstation da o oyunculari oynatirken, gece yarisina kadar uykusuz kalip canli olarak maclarini takip etmeye calisirken, simdi o oyunculardan en tecrubelilerinden olan hatta belki de en populeri olan Shaq, o genc Turk icin "onu kardesim gibi goruyorum" diyor!!

Bu arada Semih te bos durmuyor aldigimiz haberlere gore, hazirlik macidir, kimse kasmaz denir ama yine de Philadelphia karsisinda 96-65 kazandiklari ilk macta, kenardan gelip 23:44 dakika süre almis, 3/3 saha içi ve 7/8 serbest atış isabetleriyle 13 sayı - 5 ribauntluk performans sergilemis. Sahada en uzun sure kalan oyuncu olmus! Ikinci hazirlik macinda ise yine 23 dakika oyunda kalmis ama bu sefer maci 2 sayı, 4 ribaunt ile tamamlamis. Boyle inisler cikislar cok normal, sonucta bir rookie ve oynadigi oyuncularin size lari simdiye kadar oynadiklarindan cok farkli. Belli ki Doc Rivers onu yavastan rotasyona sokmaya calisiyor, cunku her ne kadar muthis bir uzun rotasyonu gibi gorunse de bu oyuncularin yaslarini ve diger yedeklerin kapasitelerini goz onune alirsak, Semih'e bu uzun seruvende cok ihtiyaclari olacak.

http://1melihcarter.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder