7 Ekim 2010 Perşembe

Milli takım /İlk rakip Panzer..


Rakip önce Almanya,sonra Azerbaycan. İlk etap panzerlere karşı olacak. Artık ecel terlerimi dökeriz,fark mı yeriz,yada kazanırmıyız bilmiyorum. Ama bir maç öncesi değerlendirmesi yapmak gerekirse şanslar eşit iyi olan kazansın gibi tamamen saçma ve Türk kökenli bir cümle kurmam tabiki. Şüphesiz Alman milli takımının kalitesi tartışılamaz. Kadrolarında tek eksik Bastian Schweinsteiger olarak görünüyor olabilir ama Schweinsteiger'in yokluğu bütün Almanya'yı mutlaka etkileyecektir. Dünya'da oyunun iki yönünü bu kadar iyi oynayan,tank gibi kuvvetli,ciğersiz olarak nitelendirebileceğimiz oyunculardan birisi Schweinsteiger ve bizim maçta oynamayacak olması çok çok büyük bir şans oldu bizim için. Bizde de en önemli eksik Arda'nın yokluğu gibi görünüyor. Yeri dolmaz mı? Dolar tabiki ama Arda'nın özellikle milli maçlarda verdiği katkıyı alabilirmiyiz bilemiyorum. Orta sahamızda Nuri Şahin'in oynayacağını şiddetle umuyorum ve eğer öyle olursa Nuri bize Arda'nın eksiğini hissettirmeyebilir. Ancak şuan ileri uçta kimin oynayacağını tahmin edemediğim takımımız için forvetlerimizin form durumuda çok fazla önemli olacak! Alman defansı Mertesacker ve Metzelder ikilisiyle ağır iki stopere sahip ve bu handikapları bizim işimize yarayabilir.. Açıkcası bu maçta Arda'nın yokluğunda sol kanatta Tuncay'ıda görebileceğimizi düşünüyorum ki hepimizin tanıdığı Tuncay,Fenerbahçe'nin sol kanadında Tuncay Şanlı olmayı başardı..

Bizi bırakıp Almanya cephesine geçecek olursak tabiki en büyük silahları Mesut olacaktır bize karşı. Klose-Podolski-Müller üçlüsünüde unutmamak lazım tabii. Defansımız açısından çok zorlu geçecek bu maç,ama en iyi savunma saldırıdır felsefesiyle oynayıp risk alırsak,ya 5 yeriz ya yeneriz derim ben... Almanlara karşı savunma yaparak kazanmamız çok zor olacaktır.. Heleki Mesut,Klose,Podolski,Müller gibi hücum oyuncuları varken...

1 yorum:

  1. Arda oynasa, farklı olabilirdi belki. Arda'nın bireysel yeteneklerinin de etkisiyle hücumda etkili olurduk. Tuncayla, Nihatla çok zor.

    Kale Volkan'ın, defans Sabri, Servet, Egemen(Toraman), Hakan şeklinde olacaktır. Önemli iş orta sahanın..

    Emre kesin oynayacak, şüphe yok. Hamit de öyle. Bir de yanlarına Nuri kesinlikle gelmeli ki iyi pas yapan bir takım çıksın. Topu olumlu kullanan isimler lazım bu maç. Defans ile hücum arasında bağlantı kurabilecek isimler.

    Hiddink ileride muhtemelen - ne yazık ki - yine Tuncay'a şans verir. Umalım ki Tuncay oynamasın. Semih de kabulümdür, Halil de. Tuncay eski Tuncay değil. Alman savunması arasında topla buluşamaz bile.

    Sadete gelirsek, Kloseli, Müllerli, Mesutlu Almanya galibiyeti sürpriz olmayacaktır. Gollü bir maç olur.

    http://jaimelesport.blogspot.com/

    YanıtlaSil