27 Mayıs 2011 Cuma

Transfer Nöbeti


Şuan herşey o kadar karışmış durumdaki Galatasaray 'da transfer için.
Drogba'sından Ersan Gülüm'e, Isaksson'dan Buffon'a o kadar çok isim var ki gündemde.Aklıma gelenler hakkında yazacağım biraz.

Önce Drogba'dan bahsedeyim.
Her geçen gün farklı bir açıklama, farklı bir haber çıkıyor Drogba ile ilgili. Bir gün kardeşi tweet atıyor, bir gün bahis sitelerine bakılıyor, her geçen gün Drogba-Galatasaray ilişkisi alevleniyor. Ardından Başkan açıklama yapıyor. Drogba bir kulübün oyuncusu cart curt diyor. Yani transfer zor, demeye geliyor laf bir yerde. Ama yinede bir açık kapı kalıyor Drogba için. Hala da var. Çünkü başkan, Selçuk İnan içinde söylemişti aynı şeyi.
Nitekim beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok..

Bir diğer isim ise Kim Kallström.
Daha önceki yazılardada yazdığım gibi Kallström artık Galatasaray transfer efsanesi oldu. Her sezon bir çaba içine girilir Kallström için, her sezon alındı alınacak olur, fakat hiç bir sezon alınmaz İsveçli solak.
Ama doğruyu söylemek gerekirse en çok ümitlendiğim sezon bu sezondu. Çünkü iddialar çıkmaya başladığı ilk günden itibaren çok ciddiydi ve iş olacak gibiydi. Şimdi durum ne tam olarak bilmiyorum. Ama bildiğim o ki, başkan Kallström'ü ciddi şekilde istiyor, ve istediği şeyden çabuk vazgeçecek bir adama da pek benzemiyor...

Beni en çok heyecanlandıran isim ise Buffon bu sezon.
Böyle bir adamın, adeta bir efsanenin isminin Galatasaray'la anılması bile büyük olay bence. Başkan'ın da belirttiği gibi dünyaca ünlü bir kaleci bu sezon Galatasaray'ın kadrosuna katılacak. Ve tek ümidim o ismin Buffon olması. Kendimi bildim bileli gördüğüm, tanıdığım ve izlediğim en iyi kalecidir Gianluigi Buffon.
Yapacakları ve yapabilecekleri, bu takıma katacakları, tecrübesi ve yetenekleri Galatasaray'ın bir anda bir yada iki gömlek yükseğe sıçramasına yetecektir.

Ersan Gülüm. Beşiktaş ve Galatasaray'ın şu sıralar gündeminde olan, ve iki kulübünde ısrarla almak, kadrosuna katmak istediği isim. Gitmeyi seçeceği takıma şüphesiz çok şey katar Ersan. Oyunuyla vereceği katkının dışında, yerli olarak Türkiye'de Ersan'ın potansiyelinde olan stoper sayısı bir eldeki parmak sayısını geçmez, ve onu kapan takım büyük iş başarmış olacak.

Hepsi için bekleyip göreceğiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder