28 Ağustos 2011 Pazar

Bir şey yap Wenger dayı



Bugün 8-2 biten maçtan hepinizin haberi vardır.
Manchester United, Arsenal'in henüz yeni ergen kadrosunu dağıttı adeta. Hem de ne dağıtmak. Öyle goller oldu ki maçta..
Aylardır futbola hasret olan ülkem ve ben, şu son iki günde izledikleriyle futbola olan aşkını bir nebze olsun gidermiş olsa gerek.
Yalnız maçtan çok konuşmak istediğim bir başka konu var. O da Arsene Wenger'in inadı.
Kulüp sürekli oyuncu satıyor, hem de en iyi oyuncularını.

Bu sene önce Clichy, sonra zorlamayla Cesc, son olarakta Nasri takımdan ayrıldı. Peki yerlerine kim alındı?
Cevap yok.
Uzun zamandır Arsene Wenger'in Arsenal adına yakışacak büyük çapta bir transfer yaptığı haberini duymuyoruz hiç birimiz. Önceleri Londra'da futbolun güç simgesi Arsenal iken , şimdi Arsenal alt yapı şubesi iyi olan bir kulübe dönüşmeye başlıyor sanki. Ki bu da çok kimseyi memnun etmeyecektir.

Önceleri Arsenal dediğinizde insan duraksardı. Seaman'lar, Suker'ler, Parlour'lar, Henry'ler , Bergkamp'lar ve daha bir çokları. Adams, Pires, Vieira, Kanu... Şimdi aklıma gelenler bunlar.

Şimdi ise bu görüntüden çok uzakta bir Arsenal, çok uzakta bir sistem var. Ve çökmekte olan bir sistem.
Kimse Wenger'e yanlış yapıyorsun demez, Wenger'e kötü antrenörde demez. Ama birisinin artık ona :''Artık bu sevdadan vazgeç.'' deme vakti geldi de geçiyor bence.

Tamam genç oyunculara önem vermesi , onlarla kulübü bir yerlere getirip bir yapılanma içine sokmaya çalışması büyük olay. Gerçekten takdir edilecek bir olay. Ki bunun için sonuna kadar da sabredilir, sabredilmelidir.
Ama Arsenal çok sabretti. Ha geldi ha gelecek dendi o uzun yıllardır beklenen kupa ve başarı için. Gelmedi.
Şimdi ise bence transfer yapmalıdır Arsenal. Hem de büyük çapta transferler. Eğer yapmazlarsa, bu sene işleri çok zor olabilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder