21 Ağustos 2011 Pazar

Tarih bizi yazar, sizden hesap sorar


Büyütmek için resme tıklayın

Bütün bu olanlar , yaşananlar belki de Türk futbolunun nerelere gideceğinin, ne kadar parlak (!) olduğunun kanıtıdır.
Yayıncı kuruluşun faresi gibi peynir gösterdikleri tarafa giden Federasyon'un yaptıkları ve yapacakları, ligi ne duruma sokacak tahmin etmek zor.
Ama şike olaylarının durulduğu, üzerinin kapatıldığı şu günlerde Galatasaray kulübünden, yönetim kurulu üyesi Adnan Öztürk'ten, Sadri Şener ve Şenol Güneş'ten yapılan açıklamalar Federasyonun oldukça canını sıkmış olsak gerek.
Nitekim Şike olaylarında Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu'nun yaptıkları Fenerbahçe kulübünü bağlamazken , Adnan Öztürk'ün yaptığı açıklama Galatasaray kulübünü doğrudan bağlar olmuş.
Bunun üstüne yetmemiş, Gençlerbirliği kulübü başkanı İlhan Cavcav'da tutturmuş Galatasaray'ı kulüpler birliğinden çıkartalım diye.
Çıkarsınlar arkadaş. Alsınlar Trabzon'uda Galatasaray'ıda. Götlerine soksunlar kulüpler birliğini. İlhan Cavcav , bu ülkeden Galatasaray sayesinde zamanında altı takımın Avrupa'ya gittiği günleri, Dünya Kupasında gelen üçüncülükleri nasıl unutmuş anlayamadım, ama yaşlılığın etkisi olabileceğinide düşünüyorum.

Başlıkta da dediğim gibi. Tarih ileride hala Galatasaray'ı konuşuyor olacakken, bu kara leke Türk futbolu ve buna ortak eden bütün futbolun içinde ki insanların ve Fenerbahçe kulübünün üzerine yapışacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder