27 Ağustos 2011 Cumartesi

Yaprak Dökümü


Fenerbahçe dökülüyor..
Yavaş yavaş tahmin ettiğim şeyler olmaya başladı. Lugano'nun gitmesine kesin gözüyle bakıyordum zaten, Lugano gitti bile.
Şimdi ise Gökhan Gönül ve Andre Santos'un gideceği konuşuluyor.
Yaprak dökümünü geçtim, Fenerbahçe'de direk ağaç budanıyor. Ama bence işin en önemli ve en ciddi parçası Lugano.

Herkes tahmin ediyordu bu adamın bu sene gidebileceğini. Sözleşmesindeki madde bunun en büyük destekleyicisiydi. Ve nitekim Lugano -bildiğim kadarıyla- 3 milyon euroya Paris Saint Germain'e transfer oldu.
Bu olayla Fenerbahçe, sadece bir stoperden çok daha fazlasını kaybetti...

Lugano , her taraftarın kendi takımında isteyeceği tipte oyunculardandır. Durmadan savaşır, terinin son damlasına kadar formasının hakkını verir, mücadele eder, çekinmeden oynar. Takımını ateşler, taraftarı ateşler.. Bir anlamda bayrak adamdır bu tarz adamlar. Taraftarın sahadaki yansımasıdır. Yüreğiyle oynar, canını , ruhunu katar oyununa. Rakip takım taraftarını kendinden nefret ettirir, ama kendi taraftarıda bir o kadar hayrandır bu tarz adamlara.

Bu yüzden dedim Fenerbahçe çok şey kaybetti diye. Bir stoperden fazlasıydı Lugano. Sıradan bir üst düzey savunma oyuncusunun yaptıklarının çok daha fazlasını yapıyordu. Şimdi Lugano Fransa'da. Sırada ise Gökhan Gönül var diyorlar. O da İspanya yolcusu olabilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder