15 Ağustos 2011 Pazartesi

Madem Real Madrid oynadı;


Madem Madrid çok iyi oynadı,neden maç berabere bitti diyenler var. E arkadaş insanda şans olunca doğal olarak böyle oluyor.
İlk yarıda David Villa'nın golüne kadar, Barcelona'nın şutu var mı yok mu onu geçtim, kaleyi görmüşmü şüpheliyim. Ama David Villa'nın golüne diyecek yok. Adam harika bir gol attı resmen. Tanju'nun 5-0 biten maçta Neuchatel'e attığı golün kopyasıydı David Villa'nın golü.
Golün swf'sini de koyuyorum buraya. Baka baka ibret alınacak bir gol. http://s1.directupload.net/images/110814/9thj6phl.swf

Neyse. Messi takımının ikinci golünü atana kadar. Messi sahada mı diyen çok kişi vardı Twitter aleminde. Hatta Messi topu aldığında ''Anaa Messi laa'' tepkisi veren bir çok insan , 10 saniye sonra Messi golü atınca dumur oldu. Dumur oldu olmasınada , Pepe ve maçın hakemi dünyanın küfürünü yediler o sırada. Basit ve hatadan kaynaklanan bir gol yedi Real Madrid. Bütün yarı baskılı oynayıp , pozisyonlara giren, oyuna hakim olan Real Madrid, ilk yarıyı 2-1 geride kapadı.
Bunun ardından Fenerbahçe-Barcelona benzetmeleri başladı. Pozisyona girmeden iki gol atması Barca'nın şansın yanında olmasındandı bence. Ama ne olursa olsun, David Villa'yla Selçuk Şahin'de bir tutulmamalı bence...

İkinci yarıda Real Madrid yine oyunun hakimiydi. Nitekim golüde buldular. Pepe atılan kornerde topu çok iyi sakladı ve Xabi Alonso'ya iyi servis yaptı. Ama Xabi'nin vuruşunda top öyle bir yerden geçti ki, yani bir santim sağdan veya soldan gitse top birine çarpacak ve gol olmayacaktı neredeyse.
Golün ardından Real Madrid iyice baskılı oynadı. Oyunun hakimi olmuşlardı. Benzema çok net bir kaç pozisyondan, özellikle de Mesut'un havadan attığı pasa (orta diyemem ona ben) her hafta halı sahaya giden bir adam vursa gol yapar, Benzema yapamadı.  Ben Mou'nun yerinde olsam, Higuain'i biraz daha erken oyuna sokabilirdim. Ama ne yazık ki ben onun yerinde değilim.
Baskı gol getirmedi Real Madrid adına.
Ayrıca maçın sonunda verilmeyen iki penaltı var. İkiside karşılıklı diyorlar ama, Valdes'in yaptığı tamamen piçliktir. Kırmızı kart + Penaltı olacak pozisyon es geçildi bir anlamda..

Şimdi avantaj Barcelona'da. Ama ben hala inanıyorumki bu oyundan sonra Real Madrid Camp Nou'da turu geçebilecektir. O topla oynama yüzdesi %70'in altına düşmeyen Barcelona, dün Real Madrid karşısında sahadan silindi. İkinci maçta bu kadar şanslı olamayabilirler, ama şöyle bir gerçek var ki, daha şanslıda olabilirler. Sonuçta Barcelona bu, son dönemin en iyi futbol takımı ve onlara karşı erkenden yorum yapmak zor olur...

Real Madrid - Barcelona

14  Gol Girişimi  5
9  Shot on target  3
5  Shot off target  2
16  Free kicks  29
9  Corner kicks  2
3  Ofsayt  3
35  Throw-ins  24
1  Kurtarış  8
3  Goal kicks  8
26  Fauller  13
Ball possession
53%    47%

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder