11 Ağustos 2010 Çarşamba

Bizde varız! #no ntvspor


Basında yer alan birçok kişi tarafından Galatasaray üzerinden türlü oyunlar oynamasına ve suyun öte tarafına bariz yalakalık yapması durumuna son derece alışığız. Genelde doğru yâda gerçek haberleri değil, onlardan istenilen ve onlara söylenen haberleri yaparlar. Bu haberlerin hemen hemen hepsi masa başı haberlerdir. Bazı yorumcularda ve programa çıkan kişilerde de ciddi bir Galatasaray kompleksi yâda Fenerbahçe sempatizanlığı vardır. Bu ülkede ne zaman adam gibi bir spor kanalı çıkacak, bizde izleyeceğiz derken geçtiğimiz yıllarda bir kanal yayın hayatına başladı; NTVSPOR.

Sporun hemen hemen tüm branşlarından haberler veren, tüm müsabakalardan bir görüntü elde eden yâda Avrupa/Dünya atletizm şampiyonalarını canlı yayınlayan bu güzel kanal son günlerde, haftalarda, aylarda iyice zıvanadan çıkmış durumda bulunuyor. Basketbol maçlarını canlı yayınladığı dönemlerde taraflı yorumları ve Galatasaray düşmanlığı nedeniyle ciddi tepki alan NTV ekibi bugün aynı tepkiyi NTV SPOR kanalından dolayı alıyor. Hele ki bazı yorumcuları, sunucuları var ki doğrudan Galatasaray düşmanlığı ile bilinen, hatta ve hatta bazıları Fenerbahçe TV'de program yapacak kadar Fenerbahçeli fanatik kişiler. Ve eğer siz bu adamları bünyenize alıyor, hatta program yaptırıyor ve birde utanmadan Galatasaray'a karşı bütün konuşmalarına ve söylemlerine kulak asmıyorsanız sizde Galatasaray düşmanısınız hatta Fenerbahçe sempatizanısınızdır.

Twitter hesabımızda zaman zaman basınla ilgili konu geçtiğinde #nontvspor ibaresi yer alan mesajlar görüyorsunuz. Bunun en büyük nedeni Ntvspor'un yapmış olduğu taraflı yayıncılık ilkesidir. İsim vermek belki hiç doğru değil, doğrudan hedef göstermek gibi algılanabilir ama insanın dostunu ve düşmanını bilmesi en doğal hakkıdır. Burcu Esmersoy adındaki hanımefendinin Arda düşmanlığının yanı sıra Galatasaray düşmanlığının yanı sıra spikerlik ve program sunuculuğu hakkında da ciddi soru işaretleri kafamda bulunmuyor değil. Rıdvan Dilmen gibi tarafı, rengi belli olan ve hatta Fenerbahçe TV'de program yapan birisinin program yapması ne kadar doğrudur? Sergen Yalçın'ında keza öyle. Baktığınız zaman Galatasaray düşmanlığı bulunan ve mevcut yönetime her fırsatta giydiren Hakan Ünsal'da bu kanalda bulunuyordu. Yani nerde Galatasaray'a giydirecek adamlar, hemen hemen hepsi bu kanalın çatısı altında toplanmış durumda. Kanal sahibi Ferit Şahenk'inde rengi belli, NTV’nin de, NTV Spor’unda.

Fazla bir şey istemiyoruz, sadece ama sadece tarafsız habercilik istiyoruz. Fenerbahçe'nin transfer ile görüştüğü iddia edilen oyunculara uzun uzun klipler hazırlamalarının yanı sıra haberlerde 1 saat onları tartışmalarını, Galatasaray'ı sadece 12 dakikada tartışmalarını istemiyoruz. Eğer yapacaksanız bir iş, adam gibi yapın. Düzgün, doğru, gerçek bir şekilde ve hakkını vererek, paranızı hak ederek yapın! Burcu adındaki hanımefendinin elindeki ne düğü belirsiz video sonrasında 'Arda aradı küfür etti' demesi tamamen bir rezalettir. Bunun yanı sırada zaman zaman Arda'ya sallamaktan hiç çekinmemiştir. Sonrasında da twitter hesabında nasıl kıvırırımın hesabını yapmış, konuyu başka yerlere çekme yoluyla konuyu örtbas etmiştir. Bırak önce insanlar hakkında ortaya iddia atmayı, elinde yâda karşında ki ekranda bulunan haberi doğru düzgün oku hanımefendi. Sonra insanlar hakkında atıp tutarsın. Peki ya Rıdvan'a ne demeli? Fenerbahçe yenilgisi sonrasında suratının rengi değişiyor, Galatasaray bir yıldız transfer edince her türlü kötüleme çalışması başlatıyor yâda Galatasaray'ı karıştırmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Lorik Cana'dan 50 tane bulacağını iddia eden adama sorarlar, neden o zaman hiç bir oyuncun Avrupa'nın en üst düzey ligi olan EPL'de kaptanlık yapmıyor, Marsilya'da kaptanlık yapmıyor diye. Cana'yı tanımayan, Ledesma'yı tanımayan adam nasıl oluyor da Stoch, Dia gibi adamları tanıyabiliyor? Bunun adı doğrudan yalakalıktır, düşmanlıktır, rezalettir.

Taraflı yayınları, Galatasaray düşmanlığı, Fenerbahçe sempatizanlığı devam ettiği sürece bizde bu protestonun yanındayız, arkasındayız.
FCN blog.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder