15 Ağustos 2010 Pazar

Sonu başına benzemesin...


Sivas deplasmanı. Sezonun ilk maçı.. Taraftar,futbolcular,teknik heyet,yönetim(!) büyük bir heyecan içinde ligin başlamasını bekliyor. Galatasaray maça hızlı başlıyor,golü buluyor. Ama klasik Galatasaray,golü bulduya bi kere bi daha öldürsen oyunda baskı kurmaz,pres yapmaz,2. golü aramaz,top oynamaz. Böyle bir anlayış,böyle bir sistem,böyle bir oyun anlayışı olmaz! Olamaz.

Rijkaard'a kızanlarda olacaktır. Ama adam ne yapsın. Geçen seneyi 3. bitirmiş,takımın kalitesi düşük demiş. Bunu taraftara,basına değil yönetime söylemiş. Peki ne yapmış yönetim?Haldun Üstünel'i görevden almış,yerine bir zamanlar Galatasaray aleyhine şike iddiasına bulaşmış Adnan Sezgini görevin başına ,futbolun başına getirmiş.

Ne yapmış yönetim?Transferi lig başlamısına ramen bitirmemiş. Taraftarı koskoca bir yaz transfer döneminde kandırmış,transfer kampa yetişecek,transfer haftaya sonlanacak,ha geldi ha gelecek diye diye lig başladı.

Antrenörün takım kalitesiz demiş,sen takımın en efektif oyuncusu Keita'yı gönderip yerine ne idüğü belirsiz,müzmin sakat Pino'yu getirmişsin. Adam bir maç oynadı 2 ay yok.

Antrenörün orta saha istemiş,sen 24 yaşındaki bizim oğlan Mehmet Topal'ı 5 milyon'a satıp yerine Lorik Cana diye,yok hırslı ,yok kaptan,yok sert oyuncu,yok mücadeleci oyuncu diye taraftarı kandırarak 27 yaşında bir adamı 4,5 milyona getirmişsin.Ve sen bunu transferde başarı olarak görüyorsun.

Şimdi deniyorki,para yok transfer yapılmıyor. Sen toplamda 15 milyon euro sattığın oyunculardan gelir elde ettin,Adnan Polat yaz dönemi başlamadan transfere 5 milyon ayıracağını söylemiş. Peki nerde o 20 milyon euro?Kim için bekletiyorlar o parayı? Yada transfer için neden Elano'nun gidişi bekleniyor.

Hepsi bu mağlubiyetin aynası aslında. Daha teker teker yazılacak çok şey var ama,ligdeki bu başlangıcın belkide en büyük sorumlusu,belkide değil direk sorumlusu yönetimdir.

Umuyorum Adnan Polat ve Adnan Sezgin akıllanmıştırda,bu saatten sonra Galatasaray'ın hayrına çalışmaya başlamayı düşünüyorlardır...

1 yorum: