29 Ağustos 2010 Pazar

Yap ortaya bi 'karışık'


Galatasaray'da transferin son günlerinde ortalık iyice kızışmaya başladı. Son kalan günlerde artık yukarıdaki dörtlüden hangisi gelecek inanın kestirmek, önceden bilmek çok zor. Misimovic transferinde ilerleme kaydeden Galatasaray aynı zamanda Ibricic transferinde de girişimlerini sürdürüyor. Herkes birşeyler söylüyor fakat tam anlamıyla ortada bir bilgi karışıklığı var. Hiç birşeyin üzeri net değil, birşey diyorsunuz hemen arkasından başka birşey oluyor. Transfer döneminin son günlerinde böylesine hareketli bir dönemde şu oyuncu geldi, bu oyuncu gitti gibi kesin ifadeler kullanmak haliyle yanlış oğlu yanlış oluyor.

Evet, transferin bitimine 2-3 gün var. TFF'nin vermesi muhtemel ekstra bir iki gün daha var. Yani maksimum 4-5 gün var önümüzde ve görüşmeler hala devam ediyor. Misimovic'in alternatifi Ibricic, Annan'ın alternatifi Emana. Artık son günlerde hangisi gelecek, kiminle şartlar ve durum neler olacak orasını hepimiz göreceğiz. Bu transferlerin yanı sıra birde Rijkaard'ın ısrarla 'son gün dahi olsa bir savunma oyuncusu alalım' isteği bulunuyor ki; savunmada alınması istenen oyuncunun adı bile yok. Eğer o transfer olursa birisini tutup getirecekler, hepimiz o anda öğreneceğiz.

Aslında tüm isimler ile görüşmeler birbirleri ile bağlantılı oldu. Misimovic için 15 gün evel Alman takımının kapısını çalan takımımıza cevap olumsuzdu. Sonrasında haliyle alternatiflere yönelme gerçekleşti ve Shakthar'ın ofansif ortasaha oyuncusu Jadson'a teklif gitti. Lucescu tarafından veto edilen teklif sonrasında sırada Hajduk'un 24 yaşındaki oyuncusu Ibricic vardı. Ibricic için 10 milyon euro civarında bir para istendi ki bu aşırı fazlaydı. Diego ile sözleşme imzalayan Wolfsburg'a Misimovic için bir teklif daha yapıldı. Schalke 04 ise Misimovic transferini gerçekleştirememiş ve Cluj'dan Deac'ı transfer ederek aradan çekilmişti. Diego'yu renklerine katan Wolfsburg transfere onay verdi. Sonrasında diğer alternatifler ile görüşüldü mü, görüşmeler nasıl durumda veya neler görüşüldü, konuşuldu. İnanın şu anda kimse hiçbirşey bilmiyor. Misimovic - Ibricic ikilisinden birisi gelecek, belki de ikisi birden gelecek yada gelmeyecek. Yani tam anlamıyla iki ucu b.klu değnek sendromu görüyoruz.

Real Betis'in defansif ortasaha oyuncusu Achille Emana ile görüşmelere başlanmıştı. Emana gelmeye zaten razıydı, takımı da bırakmaya. Bir takım görüşmeler sonrasında yeşil-beyazlı takım ile bonservis maddelerinde bir takım sorunlar yaşandı. Emana ile görüşürken aynı zamanda Gana'lı ortasaha oyuncusu Anthony Annan ile de görüşüyorduk. Zaten ilk hedef Annan'dı, hem yaşı hemde oyun stili ve tercih sırasında üstte olması nedeniyle. Emana bir nevi hazır, yani son gün aradaki tüm pürüzler giderilecek ve imza attırılacak. Annan'da ise gelişmeler olumlu yönde ilerlendiği söyleniyor. Zaten Rosenborg yapacağı transfer için kaynak arıyor ki, Annan'da gitmeye sıcak bakıyor.

Transfer gibi riskli bir durumda kesin ve net ifadeler kullanmak doğru olmuyor. Bunu en acı şekliyle geçtiğimiz günlerde yaşamıştık. Misimovic transferini Almanya'nın saygın kanalları, isimleri doğruluyor. Türkiye'de de bir çok saygın kuruluş transferi doğruluyor. Wolfsburg genel menajeri Hoeness'in açıklamarı da durumu aydınlatsa da hala bir netlik yok.Fakat ortada bir gerçek var. Bahsi geçen dört oyuncu da Galatasaray'a yarar sağlayabilecek isimler. Hayırlısı olsun hakkımızda diyip, beklemeye çekilelim. Bir son dakika bilgisi alırsak paylaşırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder