26 Ağustos 2010 Perşembe

Rondo neden yok?

“Rajon'un yetenekleriyle ilgisi yok, takımın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk. Uluslararası basketbol NBA'den çok farklı. İyi bir rotasyon yakaladık ve özellikle sahada aynı anda şut atamayan iki oyuncuyu tutmamaya çalışıyoruz. Tabii fiziksel olarak kuvvetli olmamız da lazım.”

Bu sözler Mike Krzyzewski'ye ait. Rajon Rondo'nun takımdan neden kesildiğini açıklıyor kendince. Ancak kafa karıştıran bir açıklama da Jerry Colangelo'dan geldi.

“Rajon bize gelip bazı ailevi sorunlar yüzünden takımdan ayrılmak istediğini söyledi.” diyor Colangelo.

Birbirinden farklı açıklamalar. Bu noktada Rondo'nun İspanya maçından sonra ESPN.com'dan Chris Sheridan'a yaptığı açıklamaları da hatırlamak lazım: “Bu maçta oynamadıysam takımdan kesilmek üzereyim.” Sadece bu bilgilerle, Rondo'nun “Beni kovamazsınız, istifa ediyorum” dediği düşünülebilir. Fakat biraz daha araştırma yapılırsa, durumun daha derin olduğu ortaya çıkıyor.

Rajon Rondo'nun çok sevdiği dayısı iki hafta önce vefat etti ve o zamandan beri RR kendini toparlamışa benzemiyordu. Duygularını paylaşmayı seven bir karakteri yok, ancak sahada bile “Benim ne işim var burada” dercesine bir hali vardı Rondo'nun. Anlaşılabilir bir şekilde Türkiye'ye gelmek istememiş olabilir.

Gerçi vefat öncesinde de çok verimli olduğu söylenemez Rondo'nun. İlk mavi-beyaz maçından beri Amerika'nın en zayıf ismiydi. İsteksiz, saha içinde ne yapacağını bilmeyen ve FIBA basketbolunda takıma çok büyük katkı veremeyecek bir oyuncu görünümündeydi. Bu bile Krzyzewski'nin açıklamalarını anlaşılabilir kılmaz. Kaldı ki RR, her zaman ABD'nin savunmada baskısını başlatacak, sebep olduğu top kayıplarıyla hızlı hücumları yönetecek isim olma görevini üstlenebilirdi.

Her ne kadar kocaman adamlar tarafından milli takım formasını giyilip, büyük bayraklar altında şaşaalı törenlerle icra edilse de, basketbol alt tarafı bir oyun.

Coach K buna göre davranıp zor bir dönem geçiren Rondo'ya karşı biraz daha hoşgörülü yaklaşabilirdi. Böyle bir durumda Rondo'nun teknik eksiklerinden bahsetmek de ne oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder