15 Eylül 2010 Çarşamba

Devler Bursa'ya büyük geldi(!)


Bursaspor dün akşam ağır bir mağlubiyet aldı Valencia karşısında,hemde Valencia'nın ikinci takımına karşı. Açıkcası ikinci takım buysa as takımları nasıldır dmek geçiyor içimden. Tino Costa,bizim oğlan Topal,Pablo Hernandez,Aduriz.. Müthiş oynadılar dün Bursaspor karşısında.Valencia maça normal başladı ama bi süre sonra Bursaspor'a yaptıkları baskı golü getirdi onlara. Oyunun hakimi Valencia'ydı maçın büyük bölümünde. Tabi ilk golü atan Tino Costa'nın fizik kurallarına aykırı olan vuruşuda Bursa'nın moralini bozan bir diğer etkendi. İkinci golde de Tino Costa'nın imzası vardı. Müthiş bir şut çıkardı ve top Aduriz'in önünde kalıncada ona sadece dokunmak kalmıştı. İkinci yarıya Sercan ve Turgay değişiklikleriyle başladı Bursaspor. Açıkcası Nunes'in yerine giren Turgay bana kalırsa çok çok daha iyi bi futbolcu Nunes'e göre. Ki Sercan'la ikisinin oyuna girdikten sonra yarattığı etki aşikar.Ama Bursaspor saldırayım derken riskte almıştı,aldığı risk iki gole daha mal oldu onlara. 3. golde her ne kadar savunmanın büyük hatası olsada İvankov'un hatası daha büyük bana kalırsa,yuvarlanarak gelen topa müdahele edememiş. Neyse işte lafı gevelemeye gerek yok,Devler Bursa'ya büyük geldi,Bursa direnemedi. Açıkcası Manchester karşısında bir Beşiktaş vakası daha yaşamayı bu ülke ne kadar kaldırabilir bilemiyorum..

Bir paragrafta Volkan Şen için ayırmak istedim.Dün Bursaspor'da sahanın en iyisiydi şüphesiz. Herşeyi yapmaya çalıştı,sakatlanma pahasına 2-3 kere kendini tekmelerin önüne attı,çok mücadele etti,ama ona yardım edecek bir oyuncu daha yoktu. Bence Bursaspor'un ona sahip çıkması lazım.. Çok büyük bir yetenek olacağından eminim..

4 yorum:

  1. Bana kalırsa bu maçta en büyük hata Ertuğrul Sağlam'ındı.Şu anda hem şampiyonlar liginde hem de Türkiye'de en rahat adam Ertuğrul.Dün gece 4 yedi kimse bir şey diyemez.Taraftar arkasında.Bu kadar rahat bir adamın,hem de kendi sahasında neden daha defansif bir takımla oyuna başladığını sormak lazım.Sercan gibi oyuna hareket getiren bir isim 11'de başlamalıydı.Ayrıca sezon başı kampına dahi katılamamış Insua'yla başlamak kumar oldu.Onun yerine takımı bilen Turgay veya Batalla ile başlanabilirdi.Bursaspor bildiğimiz ileride pres yapan takımdan uzaklaştığı için kaybetti.Ertuğrul'un klasik Bursa gibi oynatması gerek.Insua'lı sistem Bursa'yı bozuyor.

    DÜZELTME NOTU: Bu arada ikinci golü Joaquin değil,Aduriz attı.

    YanıtlaSil
  2. Düzeltmen için teşekkür ederim ertem şener etkisi yaratmış olsa gerek okuyuculardanda özür dilerim tekrar.
    Yorumundada son derece haklısın bana kalırsa İnsua'dan çok Nunes pek bu takımın oyuncusuymuş gibi durmuyor bana kalırsa.

    YanıtlaSil
  3. Evet kesinlikle haklısın ona değinmeyi unutmuşum.Bu takımın esas sisteminin oyuncuları olan Sercan-Turgay-Batalla gibi isimler kulübedeyken Nunez-Insua takımı yavaşlattılar.Nunez yıpratıcı bir forvet değil.Bursaspor'un baskı kurmakta zorlanmasının sebebi de Nunez oldu zaten.

    YanıtlaSil
  4. Hiç bir özelliği olmayan niteliksiz bir oyuncu. Kısa boylu olduğunu görünce süratli olduğunu sanmıştım ama volkan şen'in yarısı kadar hızlı değil.

    YanıtlaSil