11 Eylül 2010 Cumartesi

Rijkaard suçludur!




Zaman zaman Galatasaray üzerine oynanan oyunları ve işin püf noktalarını sizlere yazmaya karar verdim. Meydanı münafıklara bırakmayacağım.

Galatasaray'da herkes ahkam kesiyor. Yedisinden yetmişine dilini tutan yok. Camianın içi dışı Galatasaray'ı vurmak isteyen dillerin sahipleriyle dolu. Amaç yönetimi devirerek kendilerine yakın olan isimlerden yeni bir yönetim kurdurup Galatasaray'ın gücünden faydalanmak. Bunun için de birkaç suçlu bulmak şart!

Galatasaray bu aşamada medyayı kullanıyor.
Tel maşalara göre de;
Baş suçlu Rijkaard!

Evet Rijkaard suçludur;
Galatasaray'a geldiğinde oyuncuların aldıkları paraları görünce Avrupa'da ilk 6 arasında olduğunu zannedip takıma güvendiği için suçludur…

Rijkaard suçludur;
Futbolcuların kılık kıyafetlerine, altlarındaki arabalara bakınca onları profesyonel Avrupalı sanıp kendilerine çok demokratik davrandığı, kampları kaldırdığı için suçludur…

Rijkaard suçludur;
Türk, Afrikali ve Güney Amerikalı futbolcuları yönetebilmek için bir elinde kırbaç diğer elinde şeker olması gerektiğini göremediği için suçludur

Rijkaard suçludur;
Geçen sezon başında Galatasaray'ın içinde bulunduğu maddi zorlukları anlayışla karşıladığı ve takıma alınması gereken oyuncularda diretmediği için suçludur.

Rijkaard suçludur;
Sezon başı aldırtamadığı oyuncuların faturasının bir gün kendine kesileceğini göremediği için suçludur.

Rijkaard suçludur;
Galatasaray yönetiminde iç piyasada iş bitirecek, nüfuslu bir insanın olmadığını fark edemeyip, bu seçimde başkana mutlaka böyle bir yöneticiyi kadrosuna alması yönünde baskı yapamadığı için suçludur.

Rijkaard suçludur;
Manisa ve Kayseri'den ihtiyaç anında bile oyuncu alamayan yönetici zaafını görüp çamura yatamadığı için suçludur.

Rijkaard suçludur;
Yıllardan beri yerli kaliteli oyuncuların Fenerbahçe tarafından toplandığını fark edip başkana baskı yapmadığı için suçludur.

Rijkaard suçludur;
Alınmasını çok istediği 21 yaşındaki Stoch'un Fenerbahçe'ye kaptırıldığı vakit sustuğu için suçludur.

Rijkaard suçludur;
Galatasaray'ın son on yılda alt yapısından yetişip A takıma giren sadece iki oyuncusu; Arda ve Sabri olduğunu göremeyip umutlandığı için suçludur.

Rijkaard suçludur;
Galatasaray'ın eski başarıları ve isminden başka bir şeyinin ne yazık ki kalmadığını göremediği için suçludur.

Rijkaard suçludur;
2000 yılından beri Galatasaray'ın adı sayesinde ülke içi ve ülke dışında ayakta kaldığını göremediği için suçludur.

Rijkaard suçludur;
Kadro kalitesizliğini alçak sesle dile getirdiği, ekonomik sıkıntı çeken Galatasaray'a bu konuda suskun kalarak yardımcı olmak istediği için suçludur.

Rijkaard suçludur;
Özellikle Avrupa maçlarında; Terim + Gerets + Feldkamp + Skibbe dönemlerinde de açık açık görülen kadro yetersizliğine Galatasaray yönetimlerinin yıllardan beri çözüm bulamadığını görüp, yönetime gerekli baskıyı yapmadığı için suçludur.



Rijkaard suçludur;
Barcelona'yı başarıdan başarıya uçurduğunu görmezden gelenlere karşı suskun kaldığı, Galatasaray'a da aynı futbolu öğretmeğe çabaladığı için suçludur.

Rijkaard suçludur;
Genç Kaptan Arda'nın sorumluluk duygusu ve saha içi futbol etkinliğine güvendiği için suçludur.

Rijkaard suçludur;
Bu kadar bireysel hatanın yapıldığı bir takımda hoca olarak her şeyin kendisinden beklendiği bir ülkede alayına 'haydin oradan' demediği için suçludur.

Rijkaard suçludur;
Jo, Santos, Keita gibi çıkma mallardan, Leo gibi sıradan bir kaleciden, 50 maçlık sezonda ancak 10 maç oynayabilen Kewell'ın varlığından medet umduğu için suçludur.

Rijkaard suçludur;
Yönetimden istifa edenleri durduramadığı, takımının medya tarafından yıpratılmasına, iç ve dış mihrakların bombardımanına mani olamadığı için suçludur.

Daha devam edersem suç listesi kabaracak ve belki de Rijkaard gerçekten suçlu zannedilip idam edilecek.
Celladı da Hıncal Uluç olacak!

Oysa atlanan bir nokta var;
Galatasaray'ın bu dertlerini bile bile Galatasaray üyeliğini askıya almış futbol fakiri münafık Hıncal'ın; 'Kovun gitsin' dediği Rijkaard; hem oyuncu hem hoca olarak adını futbol tarihine altın harflerle yazdırmış bir efsane.

Aklıma geldi bunları yazdım…
Benden size tavsiye;
Rijkaard'a ve Galatasaray'a güvenin…
Galatasaray bu sezon en az rakipleri kadar şanslıdır.

Osman Tanburacı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder