23 Eylül 2010 Perşembe

Şeytan!


Ben artık bıktım Rıdvan'ın her FB puan kaybından sonra beş karış suratla yorum yapıp, her GS ve BJK puan kaybında ağzı kulaklarında oluşundan..

Varan 1: "Misimovic zaten Bundesliga'yı artık kaldıramıyor diye gönderildi." diyor Şeytan. Misi, son sezon Wolfsburg'ta ŞL dahil toplam 45 maç oynadı. 14 gol, 20 asist yaptı. Kim neyi kaldırmış belli oluyor zaten.

Varan 2: "Insua Liverpool'da da oynamıyordu" diyor Şeytan. Insua, son sezon Liverpool'da ŞL dahil toplam 44 maçta oynadı. Bir bek için gol-asist sayısı çok önemli değildir, 1 gol ve 4 asisti var. Bence kaldırmış beyler.

Varan 3: "Güntekin, sana Süper Lig'te Lorik Cana gibi 20 tane adam bulurum" diyor Şeytan. Rakam vermeye gerek yok. Adam hem Şampiyonlar Ligi'nde top oynamış Marsilya'nın, hem Premier Lig'in gedikli takımı Sunderland'in, hem de Arnavutluk Milli Takımı'nın yıllarca kaptanlığını yapmış. Doğru düzgün maç kaçırmaz, son derece istikrarlı. Sen adamın burada oynadığı futbolu istediğin kadar eleştir, lafım olmaz. Zaten henüz bir şey yapamadı adam. Ama sırf GS'ı kötülemek için saçma sapan, cahil cühela yorumlarıyla adamı yalan yanlış eleştirmenin tanımı nedir bilemiyorum.

Bu adam aylarca Baros'un iyi bir forvet olmadığını, bu takımın esas forvetinin Nonda olması gerektiğini de savunmuştu zamanında. Rijkaard'ın B Planı, Keita ve Elano'nun topçu olmayışları... Daha bir sürü mahareti var da, hepsine girmeyeceğim şu anda. Üstü kapalı bir şekilde takmış durumda GS'a.

Yeter artık Rıdvan. Ülkenin en iyi yorumcusu olma kapasitesine sahip biri olarak, ne yazık ki sana saygı duyanların sayısını düşürüyorsun. Kendimi tekrarlıyorum; Madem o kadar çok biliyorsun, neden hala orada oturuyorsun?

1 yorum:

  1. Bu yazının giriş ve gelişme kısmına katılıyorum.Ancak sonuç kısmındaki ''Ülkenin en iyi yorumcusu olma kapasitesine sahip biri'' kelimesine hiçbir şekilde katılmıyorum.Avrupa futbolundan anlamayan,Avrupalı oyuncuları tanımayan,her açtığı konuyu Sarıyer-Bolu-Fb yıllarına bağlayan bir insan en iyi yorumcu olamaz.Eğer o en iyiyse diğer analiz yapan,deneyimli ve birikimli yazarlara büyük haksızlık olur.Rıdvan Dilmen herkesin gözünü boyuyan ve de hayatı boyunca başarılı bir teknik direktör olamayacak bir insandır.Yorumladığı maçları bir seyirciden farksız izleyen,maç içinde absürd yorumlar yapan Rıdvan Dilmen'in en büyük şansı Ntv'nin ona yaptığı sınırsız reklamdır...

    YanıtlaSil