2 Eylül 2010 Perşembe

Ölümüz Yetti


12 Dev Adam, Dünya Şampiyonası'ndaki dördüncü maçında Porto Riko karşısında 79-77'lik skorla galibiyete ulaştı. Maç boyu soğuk terler döken ve dünkü Yunanistan zaferinin verdiği yorgunluk ve rehavetle maçı zora sokan Milliler, son periyotta maça ağırlığını koyarak sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Porto Riko'nun rahat ve kendinden emin basketbolu karşısında, alıştığımız 12 Dev Adam'dan çok farklı bir görüntü sergileyen Milliler, belki de 5-6 dakika üst düzey mücadele sergileyerek maçı almasını bildi.

Galibiyet elbette güzel. Bu galibiyetle grup liderliğini garantiledik ve bir üst turda işimizi büyük ölçüde kolaylaştıran bir takımla eşleşeceğiz. Ancak galip geldiğimiz bu gece, dünkü Yunan zaferinin tam zıttı bir görüntü çizdiğimiz ve vasat bir basketbol sergilediğimiz bir kara leke olarak kalacak belki de. Dünün yıldızı Ersan'ın çocukça hatası, ilk beşimizdeki 4 oyuncunun vasatı aşamaması, maçın sonunda tıpkı Arjantin maçında olduğu gibi maçı kendi elimizle rakibe verme isteğimiz bu gecenin üzücü detaylarıydı. Belki de tek mutlu edici nokta; benchten gelen oyuncuların turnuvanın başından beri ilk defa bu kadar verim vermesi ve Kerem Gönlüm,Semih, Ender gibi oyuncuların "Biz de burdayız" mesajını koç Tanjeviç'e vermesi oldu. Kaptan Hidayet Türkoğlu da gerekli olduğu zamanlarda büyük katkı sağlamaya ve takımın zorlandığı dakikalarda "hayat öpücükleriyle" kalitesini sergilemeye devam ediyor. Zaten teknik heyetin de Hidayet'ten beklentisinin bu yönde olduğunu belirtmeye gerek yok sanırım. Umarız kaptan gemisini kurtarmaya devam eder...

Tüm olumsuz detaylara ve büyük hatalarımıza rağmen dördüncü maçımızı da kayıpsız atlatmayı bildik. Elbette dünkü kaliteli basketbolumuzun ve mücadele seviyemizin bu maçta da devam etmesini isterdik. Ama unutmamak gerek ki; uzun soluklu turnuvalarda, özellikle de bu denli gergin maçların ardından takımın rehavete girmesi ve yorgunluk belirtileri göstermeleri çok normal. Umarız bugün mola verdiğimiz üst düzey basketbolu, yarından itibaren sergilemeye devam eder ve turnuvanın son düdüğüne kadar da bu basketboldan taviz vermeyiz.

İşte bugünün istatistikleri...

TÜRKİYE (79): Cenk Akyol 3 (1 ribaund), Ömer Onan 12 (1 ribaund- 2 asist), Ersan İlyasova 13 (13 ribaund), Semih Erden 10 (6 ribaund), Kerem Tunçeri 4 (3 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 3 (1 ribaund), Kerem Gönlüm 9 (3 ribaund- 3 asist), Ender Arslan 5 (3 asist), Ömer Aşık 4 (3 ribaund- 1 asist), Hidayet Türkoğlu 16 (2 ribaund- 5 asist)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder