5 Eylül 2010 Pazar

Sıra Slovenya'da





12 Dev Adam, Dünya Şampiyonası eleme turundaki rakibi Fransa'yı da malup etmeyi bildi ve çeyrek finalde Slovenya'nın rakibi oldu. Turnuva genelinde sergilediği kusursuz savunma performansını Hidayet ve Sinan'ın da ekstra katkısıyla süsleyen Milliler, Fransa engelini çok da zorlanmadan aştı. Hva atışından itibaren rakibin tüm silahlarını etkisiz hale getiren Devler, kendi oyununu Fransızlara kabul ettirince maç koptu ve 18 sayılık farkla galibiyet geldi.

İstikrar, Türk Milli Takımları'nın belki de en cok zorlandığı konuların başında gelir. Ancak 12 Dev Adam istikrarın ne demek olduğunu ispatlarcasına oynadığı kusursuz basketboluyla ve bir an olsun eksilmeyen savunma direnciyle finale doğru emin adımlarla ilerliyor. Hem de geçtiğimiz sene Avrupa Şampiyonası'nda malup olduğu rakiplerini bir bir devirerek... Şimdiyse tek bir engel var önümüzde ilk dört için: disiplin ve takım oyununun ekollerinden Slovenya... Millilerimizin galibiyet için yapması gereken şey belli; bu savunma düzeyi devam ettikçe, yumuşak Slovenleri sertliğimizle yıldırdıkça, her maç farklı bir isimle ortaya çıkan skor katkısı arttıkça yarı final yolu açık. Slovenya'ya karşı en büyük avantajımız süphesiz uzun rotasyonumuz ve Slovenlerin etkili kısalarının pas kanallarını tıkayacak uzun kollu savunmacılarımız. Aynı istek, aynı destek, aynı istikrarla devam edip finale doğru emin adımlarla ilerleyeceğimize yürekten inanıyoruz. Haydi 12 Dev Adam, dize getir tüm dünyayı... Devam etsin bu bayram havası... Bir kez daha söylensin "Dağ başını duman almış..."

İşte istatistikler...


TÜRKİYE (95): Cenk Akyol 5 (1 asist), Sinan Güler 17 (3 asist), Barış Ermiş 2, Ömer Onan 7 (1 ribaund- 2 asist), Ersan İlyasova 9 (5 ribaund), Kerem Tunçeri (1 ribaund- 3 asist), Semih Erden 5 (2 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 9 (2 ribaund- 1 asist), Kerem Gönlüm 2, Ender Arslan 9, Ömer Aşık 10 (5 ribaund- 1 asist), Hidayet Türkoğlu 20 (4 ribaund- 3 asist)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder