25 Eylül 2010 Cumartesi

Hedef üç puan,rakip Belediye

Haftaya Bursa ve Beşiktaş galibiyetle başladılar. Bursa Antep'ide sayarsak 6 da 6'yla başladı lige,Beşiktaş puanını 13 e yükseltti. Eğer Galatasaray bu hafta galip gelmezse,bundan sonrası için az da olsa içimde olan umut tükenecektir. Şuan şu durumda Galatasaray'ın ne yapıp edip yarınki maçtan galip ayrılması şart. Hem 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalanmış olacak,hem üst sıralarla puan farkı fazla(!) açılmayacak,oyuncuların morali gittikçe yükselecek. Bu maç belkide derbiden önceki maçlar arasında en zor olanlardan biri. Peki iyi futbol olacakmı bu maçta? Galatasaray zorlanarak mı kazanacak sizce? Açıkcası maçın nası geçeceği,Galatasaray'ın nasıl oynayacağı hakkında hiç bir bilgim yok. Malum FR bu ne zaman ne saçmalayacağı belli olmuyor..
Maçtan önce olumlu düşünmemi sağlayan şeylerde var tabii. Derbiden önceki maçlardan en zoru dedim belkide İstanbul BŞB. maçı için ama belkide içlerinden en kolayı olacak bilemeyiz bunu. Benim şahsi fikrim bu maçta artık Misimovic'in alışma dönemini atlatmış ve gerçek Misimovic olarak sahaya çıkacağı yönünde. Ki eğer öyle olursa,Misimovic kendi futbolunu sergiler,Belediye'de kasaplar ortaya çıkmazsa Galatasaray sadece Misimovic'le bile bu maçı kazanabilir.
Gel gelelim Milan Baros'un durumuna.. Hafta içinde hafif bir sakatlık geçirdiği yönünde haberler çıktı,önce korktum sonra ciddi olmadığını öğrenince rahatladım,muhtemelen maçta oynayacaktır Baros,umarım o formsuzluğunu bu maçla artık üstünden atar..
Bu maç bence Pino'nun maçıda olabilir eğer Frank Rijkaard onu tercih ederse. Çünkü Belediye,Galatasaray'ın şimdiye kadar karşılaştığı takımların hepsinden farklı,10 kişiyle kapan,gelene tekme savur felsefesinde olmayan bir takım. Hücumu,futbol oynamayı düşünen bir takım ve savunma hattıda pek iyi sayılmaz. Bana kalırsa Pino eğer oynarsa bu maçta çok boş alan bulabilir ve bu da Galatasaray'a fazlasıyla yarar sağlayacaktır maçı kazanmak için. Her ne kadar Mustafa Sarp Pino'nun tercihlerini beğenmeyip 'eleştirsede' Pino bu maçta çok işimize yarayacaktır...

Ama bu maçta herşeyden önce Galatasaray'ın orta sahada hakimiyeti elinde bulundurması gerekiyor.Frank Rijkaard'ın Cana'yı tamamen bir kenara attığını düşünürsek eğer,yine Mustafa-Ayhan ikilisiyle başlayacağız maça. Bu ikili Belediye'ye orta sahada üstünlük kurabilecek kadar iyi mi? Bana kalırsa bu maçı götürebilirler,ama uzun bir maraton olarak bakarsak Galatasaray'ın bir orta saha oyuncusuna ihtiyaç duyduğunu sağır sultan duydu artık..


Kalede 2 maçtır gol yemeyen bir Ufuk Ceylan var. Oynadıkça kendini geliştiren,hata yapmadıkça kendine güveni yerine gelen ve üzerinde ısrar edilirse Galatasaray'ın kalesini yıllarca koruyacak bir potansiyele sahip bir oyuncu Ufuk. Hata yapmıyormu? Tabiki yapıyor,ama herşeyden önce bir kaleci için gereken tek bir şey var! Sabır...Ufuk için daha sonra uzun uzun bir yazı yazmayı düşünüyorum..


Yazıyıda toparlayıp bir özetini çıkaracak olursak derbiden önceki dönemeçlerden biri bu maç,Galatasaray kazanırsa 3 puan alır,kaybederse 3 puandan çok daha fazlasını kaybeder.. Umarım yarın iyi bir futbolla(!) maçı kazanır ve 4 maçlık bir seri yakalamış oluruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder