18 Eylül 2010 Cumartesi

Patates tarlasında gelen galibiyet..


Ayhan'ın ayağından gelen golle galip geldi Galatasaray. Açıkcası maç başlamadan önce zemini gördüğüm an bu maçta gol olmaz düşüncesine kapılmıştım. Zaten gol olmuyodu Ayhan'ın 'sol' ayağıyla attığı mucizevi gol olmasaydı. Maçta bence Galatasaray gerçekten çok kötü oynadı ve bugün sabah yazdığım yazıda olduğu gibi hücumda zorlandı,ne Misimovic iyi oynadı ne Kewell.. Pino maçın sonuna doğru kıpırdanır gibi oldu,güzel pozisyonlar yakaladı ama bu da Bucaspor'un gol aramak için ileriye çıkmasından dolayıydı aslında. Maç için yazılıp çizilecek çok fazla şey yok bana kalırsa. Galatasaray'daki tek sorun geçen sene atılan golü koruyamamaktı ,bu sezon korunan skoru gol ile süsleyememek oluyor. Galatasaray hücum edemiyor. Bu denli güçlü bir hücum hattına sahip bir takımın ligde son 14 sezonun en az gol atan takımı olmasıda düşündürücü. O yüzden zemin ne kadar kötü olursa olsun bu oyunu zemine bağlamak doğru olmayacaktır. Antep maçındaki oyun aynen olduğu gibi devam ediyor. Az pozisyon, şans diyemesekte baskı sonucu gelmeyen bir gol ve kötü oyun.

Bu maça gelirsek Bucaspor defansı 5 kişi çakılı oynadı resmen,Bülent Uygun onları oraya yapıştırmış sakın kıpırdamayın demiş. Galatasaray'ın zor pozisyon bulmasının sebeplerinden biride buydu aslında. Ama şu sıralar Galatasaray bu kadar kötü futbol oynarken,fizik olarak oyuncuları bu kadar kötü ve hazır değilken 3 te 3 yapmışsa gerçekten sanki bu takım kazanmaya alışıyor gibi. Ve kötü günde kazanıyorsa bu takım,iyi günü geldiğinde o zamanda kazanacaktır. Bu oyuncular mutlaka toparlanacaktır,mutlaka fizik güçleri yerine gelecektir,transferler takıma adapte olacaktır. O yüzden benim umudum hala var..


Ama son bir cümlem daha olacak yetkili amcalarımıza,şu koskoca stadı patates tarlası halindeyken görmek sizinde moralinizi bozmuyormu?Koskoca İzmir'in en büyük stadı,Türkiye'nin en büyük stadlarından biri bu haldeyken,siz nası Euro2016 'ya adaylığınızı koyarsınızki?

2 yorum:

  1. Kale direklerinin bile boyası gitmiş.Köşe gönderinin 2 metre arkasında plastik masa vardı.Maça gitmiş olsam o kareyi yakalardım.İkinci yarıda Misimovic korner kullanırken arkasındaki beyaz plastik masa gerçekten içler acısı bir stad organizasyonu vardı.

    YanıtlaSil
  2. Ben çok şaşırdım bu olay sonucunda. Gerçekten çok yazık oluyor bu ülkeye ,futbolsevere,futbolcuya,İzmir halkına yazık oluyor .. İzmir'in bir numaralı stadı bu halde ve biz hala Euro 2016 bizim hakkımızdı diyoruz.. Gerçekten çok üzücü...

    YanıtlaSil